Як повернутися у форму після свят

Новорічні свята пройшли, залишивши після себе не надто приємні наслідки: тьмяну та зневоднену шкіру, порушений режим дня та пару зайвих кілограмів. Давайте дізнаємося, як повернутися до нормального життя без страждань, жорстких обмежень та нарікань на власну нестриманість.

Салат із зеленню та фруктами

Не накладайте стрес на стрес

Не слід влаштовувати розвантажувальні дні одразу після святкових застіль. Найбільш правильним рішенням буде просто повернутися до свого звичного раціону, а також відновити режим сну та харчування. Ідеальним варіантом для початку стане 4-разове харчування: сніданок, обід, вечеря та один з перекусів (ланч або підвечірок). Вечеряти слід не пізніше, ніж за 2 години до сну. До речі, на сон також варто звернути особливу увагу.

Порції їжі

Намагайтеся лягати спати вчасно

Відомо, що, лягаючи спати під ранок, та ще й після 1-2 келихів алкоголю, ми отримуємо короткий та неміцний сон. Як результат - відсутність сил протягом доби, а також удар по фігурі. Коли ми спимо, організм виробляє гормони, які протистоять інсуліну та нормалізують обмін речовин. Саме тому, повернувшись до робочого графіку, дуже важливо нормалізувати сон.

Жінка спить

Відновіть водний режим

Протягом доби необхідно випивати 1,5-2 л рідини - це вже давно не новина. 50% цієї кількості повинна становити чиста негазована вода, а інші 50% - неконцентровані чаї або відвари, наприклад, з шипшини чи ромашки. З їх допомогою можна стимулювати легку детоксикацію організму.

Також, можна спробувати зробити корисний домашній лимонад, і брати його з собою у термосі на роботу. Для його приготування знадобиться 1 лимон та 5 г імбиру на 1 л води. Дрібно наріжте всі інгредієнти, додайте воду та настоюйте протягом 2-3 годин. Отриманий лимонад процідіть і трохи охолодіть, додайте ще води у пропорції 1:1. Такий напій допоможе впоратися з набряками.

Склянка води з лимоном

Більше рухайтесь

Збільшення ваги за час новорічних свят на практиці становить близько 3-4 кг. Якщо протягом перших тижнів нового року улюбленим видом спорту була прогулянка до холодильника та назад, починайте додавати фізичну активність поступово. Після роботи трохи прогуляйтеся, сходіть з друзями на ковзанку, на вихідних спробуйте освоїти лижі або сноуборд. Протягом дня не забувайте час від часу вставати з-за столу, щоб зробити просту розминку, яка допоможе розвантажити втомлені від тривалого сидіння шию, спину та поясницю.

Чоловік бігає

Влаштуйте розвантажувальний день

Через деякий час - через тиждень, на вихідних - влаштуйте собі розвантажувальний, але не голодний день. Для харчування вибирайте домашній сир з низьким вмістом жиру, пісне м’ясо з овочами або гречкою. Якщо на приготування часу та сил катастрофічно не вистачає, то можна скористатися спеціальними сервісами з доставки здорової їжі. Калорійність раціону розвантажувального дня не повинна перевищувати 1500 ккал - це дозволить організму максимально комфортно перелаштуватися від святкових застіль до звичного, більш збалансованого харчування.

Зелений салат

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.