Заводи Coca-Cola та Pepsi в Україні не працюють

Виробники безалкогольних напоїв Coca-Cola та Pepsi в Україні починають експорт продукції з-за кордону, щоб уникнути дефіциту товару на полицях магазинів.

Про це пише Forbes.

Український офіс виробника напоїв "Кока-кола Беверіджес" вже майже місяць не має доступу до свого заводу у селищі Велика Димерка неподалік від Броварів. Населений пункт звільнений від російських окупантів, проте територію підприємства необхідно перевірити співробітникам ДСНС. Вона може бути замінованою. 

9 березня на підприємстві внаслідок обстрілів була зруйнована електростанція, в якому стані інші частини підприємства та склад, головний офіс не знає. Якщо постраждав тільки енергетичний підрозділ, то ситуація не критична. Питання запуску заводу залежить від ситуації на фронті.

В Україні компанія розливає 40 видів безалкогольних напоїв, в тому числі Coca‑Cola, Fanta, Schweppes. Завод забезпечував ними не лише український ринок, а й Вірменію та Молдову.

Після втрати контролю над своїми потужностями український ринок забезпечують довоєнними запасами. 

В зонах бойових дій розташовані і обʼєкти головного конкурента Coca-ColaPepsiCo. Це молокопереробний завод у передмісті Києва та два комплекси з виробництва чіпсів, соків та напоїв на Миколаївщині. 

У портфелі PepsiCoнапій Pepsi, соки Sandora, холодний чай Lipton Ice Tea, чіпси Layʼs та дитяче харчування "Агуша". Зараз в Україну їх постачають із сусідніх країн. Зокрема, Pepsi – з Польщі.

Розглядає можливість імпорту в Україну і Coca-Cola.

Зазначається, що PepsiCo вже замовила у львівських та тернопільських аграріїв 30 тисяч тонн картоплі для виробництва чіпсів.

Банки Coca-Cola і Pepsi

Джерело - Економічна правда.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.