9 книг, що навчать готувати м'ясо

Як би не агітували вегани за відмову від м’яса та продуктів тваринного походження, все-таки до повної відмови людини від котлет, ковбаси, хамону, курячих котлет, печінкового паштету та інших задоволень життя ще дуже далеко.

А це значить, що готувати все це люди будуть дуже і дуже довго. Ну а щоб страви з м’яса принесли вам максимальне задоволення, потрібно навчитися правильно його готувати. Давайте дізнаємося, які книги слід почитати, якщо ви хочете навчитися розбиратися у м’ясі, готувати його, а також просто розширити свої кулінарні горизонти.

Стейк

Велика кулінарна книга. М’ясо та птиця

Світило кулінарії Ален Дюкасс написав досить об’ємну працю, у якій пропонує готувати страви з добре знайомих продуктів, піддаючи їх при цьому мінімальній кулінарній обробці. Книга, до речі, отримала багато нагород на конкурсах кулінарних видань.

Тут ви не знайдете ніяких ліричних відступів, тільки чіткі інструкції та етапи приготування. Рецепт розділений на стадії: підготовка, приготування основного інгредієнту, приготування гарніру, оформлення.

Вибір Джеймі. Страви з м’яса

А ця книга від Джеймі Олівера підійде прихильникам новаторського та витонченого підходу в кулінарії. Усі рецепти у цій збірці з нескладною технологією приготування. Родзинка кожної страви - прянощі, спеції, маринади та глазурі, які, просочуючи м’ясо, роблять його ніжним та пікантним.

Зміст книги розділений за всіма видами м’яса: яловичина, баранина, свинина, інше - наприклад, крольчатина та оленина. До речі, у Джеймі є також й інші видання про м’ясо: “Вибір Джеймі. Курка та дичина” і “Вибір Джеймі. Страви зі свинини” більш вузько спеціалізовані на тих чи інших видах м’яса.

Сторінка з книги Вибір Джеймі. Страви з м’яса

Виробництво та рецептура м’ясних виробів. М’ясна гастрономія

У цій книзі авторства Германа Коха та Мартіна Фукса можна знайти німецькі технології приготування різноманітних м’ясних продуктів. Наведено рецепти приготування рулетів, паштетів, напівфабрикатів. Багато корисної інформації та рецептів знайдуть прихильники ковбас.

Соління, копчення та сушку м’яса автори також не обійшли боком - увага акцентована на тому, що результат напряму залежить від дотримання технологічних норм, температурного режиму та часу обробки продукту. У рецептах наведені варіації використовуваних продуктів залежно від регіональних особливостей. Книга буде корисною як для гурманів та рестораторів, так і для виробників м’ясних продуктів.

М’ясо. Італійська кухня. Ciccia e poccio

А ця книга буде цікава прихильникам середземноморської кухні. Окрім рецептів приготування звичних видів м’яса (яловичини, свинини, баранини, птиці, кролика), у книзі також наведені способи кулінарної обробки дичини від італійського шефа Валентино Бонтемпі.

Автор вчить читачів доводити м’ясо до певної степені просмажки по часу обробки. Деякі страви представлені як майстер-клас із покроковими фотографіями. Кожний рецепт містить інформацію про час приготування та кількість порцій, також демонструється спосіб подачі.

Автор з книгою

Дичина. Велика кулінарна книга

І ця книга потішить усіх прихильників м’яса диких тварин та птахів. Колектив авторів під редакцією Астрід Мате знайомить читачів з історичними фактами ремесла, тлумачить мисливські терміни. А 9 найвідоміших німецьких шеф-кухарів представляють рецепти високої кухні з м’яса диких тварин.

У книзі можна знайти загальні відомості, де наведено опис кожної тварини та схема розділення, технології та прийоми кулінарної обробки по видам м’яса, а також рецепти - холодні страви і закуски, супи, способи посолу, копчення, смаження, тушкування. Окрім того, тут можна знайти таємниці перетворення субпродуктів у делікатеси.

Записки м’ясника

Професійний м’ясник та один із найпопулярніших фуд-блогерів Григорій Конюхов у своїй книзі ділиться описом 3 принципів і технологій у світі м’яса. Як підібрати потрібне м’ясо? Якої товщини повинні бути шматки для стейку? Як приготувати оссобуко, а також сосиски, ковбаски, харчо? Відповіді на всі ці питання можна знайти у “Записках м’ясника”.

Книга супроводжується великою кількістю авторських фотографій, схемами туші, категоріями м’яса з поясненнями, чим вони одна від одної відрізняються. Маст-хев до прочитання усім прихильникам м’яса.

Приготування стейку

#м’ясом’ясо

Ще одна книга від відомого кулінарного блогера, цього разу від Ніки Білоцерковської. У своїй книзі “білоніка” представляє технології приготування страв з м'яса від європейських шеф-кухарів - Івана Жиларді, Даріо Чеккіні, Давіде Скабіна, Жанлукі Канескі, Александра Нері, Уго Альчаті.

Структура книги дозволяє читачу ознайомитися спочатку з видами м’яса, а потім зі способами їх розділення під конкретну страву, технологіями приготування - смаження на пательні та грилі, запікання і тушкування.

Ніка Білоцерковська з книгою

Їстівне-неїстівне. Велика книга тельбухів

Ідеолог Міжнародного клубу їдців тельбухів та один із головних світових пропагандистів безвідходного споживання продуктів Іван Шишкін ставить своїм завданням не стільки донести до читачів конкретні рецепти, скільки розвінчати міф про непридатність у їжу коров’ячої гортані, баранячої діафрагми і навіть свинячих копит.

Зі слів Шишкіна, який написав книгу у співавторстві з Вікторією Боярською, рецепти з субпродуктів - “це не стільки спроба щось придумати із залишеними після розділення органами, а насамперед утилізація тих продуктів, які не мають гарної подачі”.

М’ясо на будь-який смак та апетит

А в цій книзі Валері Друе та П’єр-Луї В’єль пропонують рецепти з м’яса для всієї родини. У цьому виданні можна знайти практичні рецепти страв з різних видів м’яса - яловичини, телятини, свинини і баранини. 

М’ясо смажене, тушковане, січене, запечене - список наведених рецептів різноманітний. Асортимент страв автори доповнили стравами з субпродуктів та чудовими рецептами нескладних, але дуже цікавих соусів.

Книга М’ясо на будь-який смак та апетит



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.