Більше, ніж піца - автентичні страви з печеного тіста

Піца - одна з найпопулярніших страв у світі. Люди обожнюють поєднання тіста з соусами, сиром та різноманітними начинками. І хоча це національна італійська страва, варіацій на тему піци дуже багато, і практично в кожній країні є своє улюблене поєднання печеного тіста з добавками.

До вашої уваги 20 видів піци з різних куточків світу: від класичної неаполітанської Маргарити до ісландської піци з бананами, від піци-пирога з Чикаго до японської піци-млинця з водоростями.

Піца Маргарита, Неаполь, Італія

Класична італійська піца з Неаполя, яка готується у дров’яній печі за 90 секунд. Тонке тісто покривають томатним соусом, додають шматочки моцарели буффало, базилік, часник і оливкову олію extra virgin.

Піца Маргарита

Піца Plain Slice, Нью-Йорк, США

Ця піца перш за все відрізняється своїм величезним розміром. Тонкі хрусткі та еластичні трикутні шматки тіста з плавленою моцарелою, томатним соусом та іноді з іншими інгредієнтами. Через великий розмір шматки такої піци прийнято їсти, складаючи вдвічі або згортаючи в трубочку. Для перекусу необов’язково замовляти цілий величезний пиріг: таку піцу подають і шматочками, від цього і назва plain slice - простий шматок.

Піца Plain Slice

Окономіяки, Японія

Японський смажений хлібець, який схожий на японський пряний млинець. До складу тіста входить капуста, його змазують густим соєвим соусом і додають начинку на будь-який смак: морепродукти, свинина, водорості, кімчі. Зверху хлібець обов’язково посипають стружкою з ферментованого тунця.

Окономіяки

Тарт фламбе, Франція / Німеччина

Ельзаський цибулевий пиріг - це буквально тарт, приготований на вогні. Тісто доповнюють білим вершковим сиром або сметаною, цибулею і беконом.

Тарт фламбе

Хачапурі по-аджарськи, Грузія

Грузинський хлібець з сиром і яйцем, схожий на піцу у формі човника. Традиційно для начинки використовують імеретинський сир, але і інших країнах його заміняють сумішшю сулугуні, моцарели і фети.

Хачапурі по-аджарськи

Сфінчіоне піца, Сицилія, Італія

Квадратна сицилійська піца з товстого тіста, у якій сир пекоріно розташовується під соусом. До складу цієї піци також входять анчоуси. Цей “сицилійський томатний пиріг” дуже люблять у США.

Сфінчіоне піца

Детройтська піца, Детройт, США

Ще одна квадратна піца з товстого тіста, у який сир кладуть на тісто під соусом. Традиційні наповнювачі - пепероні та гриби. Тісто має хрустку скоринку внизу і часто запікається двічі для необхідної хрусткої текстури.

Детройтська піца

Лахмаджун, Вірменія / Туреччина

Традиційна страва вірменської і турецької кухні. Дуже тонкий хрусткий хлібець, який покривають сумішшю м’ясного фаршу з томатним соусом, цибулею, зеленню і спеціями. Подають лахмаджун зі шматочком лимону.

Лахмаджун

Бананова піца, Ісландія

В ісландську версію гавайської піци, окрім ананасів і шинки, кладуть банани. Також популярним поєднанням є банан з блакитним сиром.

Бананова піца

Кока, Іспанія

Кока - це проста іспанська піца, у якій хрустке тісто змазують оливковою олією та додають будь-які начинки. Популярні топінги: гриби, анчоуси, шпинат, оливки, кедрові горіхи та цедра цитрусових.

Кока

Манакіш, Ліван

Традиційний ліванський хліб з наповнювачами, який зазвичай подають на сніданок. До тіста додають чебрець, орегано, кунжут, рідше - сир і м’ясо.

Манакіш

Чиказька піца-пиріг, Чикаго, США

Це дуже ситний пиріг, який готується у високій формі. Начинка як у звичайної піци, але у набагато більшість кількості: товстий шар томатного соусу та сиру.

Чиказька піца-пиріг

Піца Б’янка, Рим, Італія

Тісто для піци з оливковою олією та спеціями: жодного соусу та сиру. Ця “біла піца” схожа на хліб фокачча.

Піца Б’янка

Польська запіканка, Польща

Відкрита гаряча канапка у багеті з сиром, грибами, кетчупом, оливками та фетою.

Польська запіканка

Фламмкухен, Німеччина

Ця страва з Південної Німеччини - брат французького тарту фламбе. У складі все ті ж бекон, цибуля, вершковий сир на тонкому тісті.

Фламмкухен

Свіха, Ліван / Сирія / Бразилія

Це арабські ватрушки з м’ясом: круглий відкритий пиріг невеликого розміру з фаршем та овочами. Страва схожа на вірменсько-турецький лахмаджун.

Свіха

Піссаладьєр, Франція

Прованський цибулевий пиріг з анчоусами, оливками і травами.

Піссаладьєр

Лангос, Угорщина

Угорський смажений хліб з шинкою, цибулею, сиром, сметаною або йогуртом, часником у набагато більшій кількості: товстий шар томатного соусу і сиру.

Лангос

Піца с бульгогі, Корея

Традиційне корейське м’ясо на вугіллі, яке подають на тіста для піци. М’ясо доповнюють кукурудза, перець і соус бульгогі (біле вино, устричний соус, кунжутна олія і петрушкою.

Піца с бульгогі

Фугазза, Аргентина

Піца з карамелізованою цибулею, моцарелою та орегано.

Фугазза



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.