Чи корисна огіркова вода

Огірки, напевно, найбільш поширений та розрекламований б’юті додаток до всього. Від іконічного розташування скибочок огірка на повіках як спосіб зменшити набряки після бурхливої ночі до численних чуток про дієту Кортні Кардаш’ян. Нестачі сумнівних рекомендацій щодо використання огірку немає. Поряд з яблучним оцтом та соком селери овоч став ще однією панацеєю від всього.

Склянка води з огірком

Але яка користь від скибочок огірка у мінеральній воді? Якщо цей овоч сам по собі - практично вода? Тим не менш, будь-хто, хто колись попивав склянку огіркової води у спа-салоні або на літній терасі, може підтвердити, що напій як мінімум смачний, освіжаючий та хрусткий. Чи справді додавання огірків у воду очистить вашу шкіру, забезпечить детокс-ефект і направить життя і вірне русло? На жаль, швидше всього, що ні.

Скибочки огірка

Для початку потрібно нагадати: огірки на 95% складаються з води. Так, це робить овоч екстразволожуючою рослиною, але у ньому майже не залишається поживних речовин. В огірку дійсно є доза вітаміну K (який допомагає згортатися крові) і калію (електроліт, який утримує рідину всередині клітин). Але у прозорих скибочках огірка у воді навіть цих речовин надзвичайно мало.

Більше того, коли ви п’єте огіркову воду, а не їсте сам овоч, то не отримуєте більш важливі компоненти, такі як розчинна та нерозчинна клітковина.

Пляшка води з огірком та лимоном

А як щодо заяви про те, що огіркова вода виводить токсини з організму? Інакше кажучи - детокс-ефект. Це також величезний міф. Або, можливо, ефект плацебо. Ствердження про те, що нам потрібен якийсь конкретний продукт для детоксикації організму, взагалі є досить сумнівним. Наше розумне тіло дуже добре обладнане всім необхідним, щоб позбавити організм від токсинів за допомогою власних функцій.

Однак користь у огірковій воді все-таки є. І ця суперсила - смак. Смакова сумісність цих інгредієнтів для наших рецепторів є настільки приємною, що це спонукає нас пити воду частіше і в більшому об’ємі. Особливо, коли стоїть вибір - потягнутися за пляшечкою солодкої газованої води, щоб втамувати спрагу у спеку, або все-таки налити склянку інстраграмної огіркової води.

Вода з огірком



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.