Чи корисна вода з лимоном

Можливо, вся справа у лимоні. Можливо, вся справа у воді.

Склянка води з лимоном

Як би там не було, вода з лимоном - головний велнес-міф, який став неймовірно популярним у світі інстаграм-медицини, яка немає і не потребує доказів. Бейонсе, Жизель Бюндхен, Міранда Керр, Наомі Кемпбелл і ще 1001 відома красуня, на яких хочеться рівнятися, розпочинають свій ранок зі склянки води зі скибочкою лимону. Що це насправді їм дає?

Професор Touro College of Osteopathic Medicine Туро у Нью-Йорку, відомий гастроентеролог Нікет Сонпал у інтерв’ю виданню Tonic спростовує найпопулярніший міф. Вода, з лимоном або без, залишається звичайною водою, у якій немає калорій. Гарна новина: немає калорій - немає чому відкладатися. Погана: немає калорій, значить нічого і спалювати, тобто метаболізувати. Дослідження виявили, що якщо вода буде прохолодною, то є шанс все-таки якісь калорії спалити, але їх кількість буде мізерною.

Скибочки лимону

Що стосується особливого впливу лимону на процес схуднення, такого дослідження просто-напросто немає. Науковий експеримент 2010 року, проведений японськими вченими, показав, що інсуліностійкі лабораторні щурі демонстрували деяку динаміку у втраті ваги, коли їм давали стабілізатори поліфенолу, знайдені у лимоні. “Чи значить це, що на людей води чинять такий же ефект? Ми не знаємо, і це ще не доведено”, - йдеться у науковій заяві.

Об’єктивний фактор схуднення: регулярне споживання води наповнює шлунок, а значить, і мозок перестає думати про черговий перекус, але сам по собі лимон чарівним чином жир не спалює.

Вода з лимоном

“Насправді вода з лимоном на регулярній основі - вітамін С у великих дозах. А це відоме проносне. Але покращенню травлення або детоксикації печінки це не сприяє, - відмічає Нікет Сонпал. - Люди не схожі на умивальники, куди ви заливаєте спеціальний чистячий засіб, коли він засмічується. Наші нирки, кишківник та печінка апріорі відіграють роль фільтрів у організмі і самі по собі виводять токсини, за допомогою води з лимоном або без неї. Єдине, на що здатне цитрусове зілля - так це зробити воду смачнішою та зволожити організм”.

Скибочки лимону у воді



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.