Дивна їжа і реклама 90-х

Давайте пригадаємо лихі 90-ті, а також те, яку дивну їжу ми їли у ті часи, і яку рекламу крутили по телевізору для того, щоб ми усе це купували.

Маргарин Rama

“Хліб і Rama. Створені один для одного” - пам’ятаєте цю дивну рекламу? Сама по собі реклама зроблена дуже якісно - особливо якщо врахувати, що про фуд-зйомку як таку тоді мало хто чув. Але мазати маргарин на хліб? Серйозно? Хто це придумав? І навіщо? Для тих, хто не в курсі: маргарин - це суміш рослинного і тваринного жиру, його називають дешевою альтернативою вершковому маслу. Він чудово підходить для всякої випічки, його добре додавати у страви при запіканні. Але якщо їсти його просто так - відчуття, м’яко кажучи, дивні. Але, як кажуть, то були лихі 90-ті, ми виживали як могли.

Мівіна

Суп з Мівіною, Мівіна у якості гарніру і навіть суха Мівіна замість чіпсів під пиво - у 90-ті траплялося всяке. На просторах інтернету, до речі, можна знайти відео “реклама Мівіни” з молодим Арнольдом Шварценеггером, який з апетитом поїдає локшину швидкого приготування і старанно потім працює веслами, сидячи у човні. Ідея реклами, мабуть, полягає у тому, що їсть Шварц не Мівіну, а локшину японського бренду Cup Noodles, який пропонує рамен у пластикових стаканчиках. Однак це не заважає всім спекулювати на цій темі, стверджуючи, що навіть Термінатор їсть Мівіну.

Бульйонні кубики

“Галіна Бланка, буль-буль!” - цей рекламний слоган свого часу став практично головним хітом, який співали всі діти у дворі. Виробники бульйонних кубиків (окрім Galina Blanca, були ще кубики Knorr і Maggi) пропонували варити з них суп, обіцяючи справжній, густий, насичений м’ясний бульйон, навіть якщо у вас немає грошей на м’ясо. Також ці кубики пропонували розтовкти і додавати у якості приправи до рагу, печеної картоплі, гречки та макаронів. Не виключено, що кубики також можна було прикладати до хворих місць - м’ясний смак без м’яса, знаєте, дуже схожий на сеанси лікаря Кашпіровського.

Yupi та Invite

А також інші порошкові суміші, у які потрібно було “просто додати води”. Вони були краще за лимонади, краще за натуральні соки, краще за солодкі газовані напої, і з ними завжди було веселіше на будь-якому дні народження. Принаймні так говорили чуваки з реклами.

Жувальні цукерки

Щось середнє між жуйкою та цукеркою. Найпопулярнішою маркою таких цукерок була Mamba, канонічна реклама якої казала: “Коля любить мамбу. І Сергій також!”. Окрім Мамби, були ще жувальні цукерки Fruitella, у рекламі яких щаслива родина (мама, тато і трійко дітей) їде у кабріолеті вздовж океану по гірському серпантину. Дві маленькі дівчинки мирно сплять, маленький хлопчик у каптурику постійно жує Фрутеллу, його мама щасливо сміється, а папа йому постійно підморгує, ніби кажучи: “Їж, синку, ці цукерки! Хоч усі! Ні, не злипнеться!” І як після такого міні-фільму можна було не просити батьків купити тобі пару різнокольорових стіків з жувальними кубиками?!

Жуйки

Love is…, які розповідали нам про те, що таке кохання (кохання - це засинати та прокидатися разом, наприклад). Turbo, картки з машинками від яких усі колекціонували, а потім складали стосом на підвіконнику і грали у “вибивачки” - потрібно було ляснути долонею по стосу так, щоб усі наклейки перевернулися, і у такому випадку ти міг забрати їх собі. Hubba Bubba, з якої виходили такі класні бульбашки. Ці бульбашки були такі величезні, що, коли вони лускали, то могли обліпити тобі все лице - було дуже весело відліпляти шматки жуйки з лобу та підборіддя. Wrigley’s Spearmint, Juicy Fruit і Doublemint - і Stimorol, які були без цукру, але чудово освіжували дихання та позбавляли (якщо вірити рекламі) від всіх проблем.

Bonibon

Турецький аналог драже M&M’s для тих, хто не міг дозволити собі купити справжній емемдемс. Такі підробки дозволяли нам не відчувати себе обділеними. І так, ви ж також намагалися знайти шоколад під різнокольоровою глазур’ю? І також безуспішно?

MacCoffee

А також “Петровська слобода”, “Jacobs 3 в 1” та інші напої, які обіцяли нам магію під назвою “три в одному”: кава, молоко і цукор. Магія полягала в тому, що окрім молока, кави та цукру, у складі такої натуральної кави була вся таблиця Менделєєва - списку інгредієнтів майже вистачало місця на звороті упаковки. До речі, у рекламі МакКофі знялись учасники української групи Green Gray. Більше того, вони зняли на основі цієї реклами кліп на пісню “Тільки вночі”.

Chupa Chups

Обов’язково з жуйкою всередині. Коментарі тут зайві.

Хліб з цукром

Єдина страва у нашій підбірці, про яку не знімали рекламу. І дарма! На початку 90-х, коли про жуйки та шоколадки можна було лише мріяти, шматок хліба, щедро посипаний цукром, був найпопулярнішим десертом. Ті, у кого була така можливість (мажори, простіше кажучи), мазали хліб вершковим маслом, а потім посипали цукром. Якщо ж масла вдома не було, хліб просто змочували водою. Просто, як і все геніальне.

Хліб з маслом та цукром



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.