Що треба їсти на ніч для бездоганного вигляду зранку

Понеділок, 18:30, план наступний: з’їсти легкий салат не пізніше 19:00, лягти спати якомога раніше та добряче виспатись. Завтра запланована дуже важлива зустріч, хочеться набратися сил і виглядати бездоганно.

Вівторок, 09:00, результат: до 3 години ночі очей зімкнути не вийшло, на ранок повністю розбитий стан та вигляд, на жаль, відповідний. Окрім страшенного розчарування, ще й зрадливі темні кола під очима та набряклі повіки. Подумати тільки, що ж пішло не так? Можливо, вся справа не у часі, проведемо у сні, а в продуктах, які їмо на вечерю?

Дівчина потягується на ліжку

Почнемо з найбільш очевидного - сіль і алкоголь. У вечірній час доби вони майже гарантовано зроблять повіки набряклими. Не можете відмовити подрузі або коханій людині у келиху вина за компанію? Обов’язково збалансуйте його склянкою води. Окрім очевидних маринованих продуктів або чіпсів, намагайтесь повністю обмежити на ніч неочевидну сіль - у хлібі та картоплі. А при приготуванні страв використовуйте розмарин, куркуму, імбир, часник і кардамон. Протизапальна магія цих приправ, по-перше, знизить ризик набряку, а по-друге, буде боротися з почервонінням чутливої шкіри навколо очей, поки ви спите.

Келих вина

Менш явна причина ефекту жаби - свіжі томати. Овоч належить до родини пасльонових і містить високу дозу соланіну, речовини, котра викликає запалення на слизових. Підступним чином працює і баклажан. Науково цей факт, правда, не доведено, але на нього регулярно вказують у своїх експертних зсж-порадах уважні до своєї фігури супермоделі. Спробуйте виключити пасльонові з раціону на 3 тижні і помітите колосальні переваги для вашої шкіри та сну. Впливовий експерт з харчування з Нью-Йорку Бріжитт Зейтлін рекомендує замінити їх під час вечері на більш легкі для травлення овочі, як артишок, шпинат, рукола, огірки, спаржа, авокадо і батат.

Помідори

Хрестоматійна склянка теплого молока на ніч, можливо, і заспокоює нервову систему, викликаючи асоціації з безтурботним дитинством, але очам від цього не легше. Молоко, сир, йогурт і навіть улюблений кефір можуть спровокувати набряк верхньої повіки, особливо, якщо з віком лактоза стала засвоюватися гірше (у числі симптомів - відчуття важкості у шлунку). Якщо склянка вечірнього молока входить до числа ваших звичок, а мішки навколо очей викликані ніби-то спадковістю, проведіть експеримент і спробуйте пару тижнів молочні і кисломолочні продукти на ніч не пити.

Склянка молока

Золоте правило будь-якого адепта здорового харчування - залишити 5-10% у раціоні на заборонені задоволення: наприклад, морозиво, арахісову пасту, печиво з шоколадною крихтою або пончик. Інакше можна зірватися. Головне, знати міру: десерт не більше 200 г і не пізніше 16:00. Будь-які подібні ласощі насичені жирами та цукром, які заважають заснути і не найкращим чином впливають на зовнішній вигляд. Попри поширену думку, що солодощі підвищують настрій у нічний час вони навпаки сприяють утворенню гормону стресу кортизолу, який перешкоджає виробленню омолоджуючого колагену. Альтернатива - половина банану або ½ склянки сушеної вишні, які підвищують рівень мелатоніну.

Булочки з корицею

Солодких і гарних снів!

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.