Що треба знати про рамен

В Україні бум на рамен. Давайте дізнаємося, що ж це таке насправді і чому страва набирає стрімкої популярності, посуваючи з п’єдесталу Фо Бо і Том Ям.

Рамен

Що це таке

Попри поширену думку, рамен - це не суп. Саме слово рамен походить від двох китайських ієрогліфів ламянь, які в японській мові читаються як ра і мен. Ра у перекладі з японського означає витягувати, а мен - локшина. Тобто, по суті, рамен - це звичайна довга локшина. Інше питання, що локшину в Азії сервірують не сосисками, як звикли у нас, а бульйоном, овочами та маринованими яйцями.

Батьківщина рамену - Китай, в Японію страва прийшла тільки у 10-х роках 20 століття, приблизно в той час, коли китайська кухня стала приваблювати до себе велику увагу. Ідея мівіни та інших подібних страв виникла на основі рамену.

Коли ця страва вперше з’явилась в Японії, її в основному продавали у маленьких вуличних кафе-кіосках, які отримали назву рамен-я (тобто раменна). Сьогодні рамен все ще продають у раменних, але останнім часом його стали подавати і в кафе, і в ресторанах, і навіть у спеціальних торгових автоматах, схожих на кавові.

Локшина рамен

Як готують рамен

Бульйон для рамену готують більше доби. Обов’язкова основа бульйону - свинячі кістки, курячі шиї та сушений тунець. Ще один обов’язковий інгредієнт рамену - горілка. Саме горілка, а не саке, що було б логічно.

Згідно з японськими неписаними законами маса порції рамену не може бути меншою за 600 г. Яйце, яке додають у рамен при подачі, зазвичай, ферментується у 3 видах соєвого соусу, причому один з них має витримку понад 2 роки.

Ще одна частина рамену - соус ладаре. І ви ніколи не знайдете його рецепт у гуглі. Це суперсекретна інформація.

Інгредієнти для рамену

Як стверджують шефи, рідку частину рамену їдять не ложкою, її краще всього сьорбати, і чим голосніше, тим краще. У Японії, та й взагалі у всій Азії, плямкати, а також видавати інші голосні звуки під час їжі - це ознака того, що вам смачно і таким чином ви висловлюєте кухарю свою повагу.

Рамен не може бути раменом, якщо не включає спеціальний інгредієнт, якого всі стороняться в супермаркеті. Це глутамат натрію,від же аджиномото, він же п’ятий смак із назвою умамі. П’ятий смак - це не добавка, не Е-ка, це натуральна витяжка з водоростей комбу, яка створює незабутній смак.

Рамен



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Соус має назву не Ладаре, а Гома-Даре! Вім складається з солодкого сиропу Мірін, сезамова олія, саке або біле вино, вода, майонез, цукор та сойовий соус, змільчене сезамове насіння(смажене біле або чорне)! Все ретельно змішати, довести до кипіння і соус готовий! Так що не такий вже він і секретний! А що стосовно того солодкого сиропу, то він є у продажу, 10$ за 500 мл.!