Що відбувається з організмом, коли ми відмовляємося від алкоголю

Науці давно відомо - 1 келих вина на добу є цілком безпечним (а згідно з деякими даними навіть корисним) для організму. Однак ця поступка з боку медиків часто стає пропозицією для того, щоб випити пляшечку-другу ігристого у теплій дружній компанії або навіть на самоті. На жаль, у даному випадку + на + дає - : перевищили допустиму норму - козирі, які має той-самий-рекомендований-келих, миттєво зникають, і замість користі ви отримуєте суцільну шкоду. Насамперед, від токсинів. Щоб відчути різницю, доведеться сказати Ні навіть краплині алкоголю (цукерки з лікером теж рахуються) як мінімум на 21 день. До речі, результати такої детоксикації дійсно вражаючі. Не кажучи вже про профілактику цирозу та фіброзу печінки.

Друзі вечеряють

Супермозок

Найголовніше досягнення у відмові від алкоголю - здорове функціонування головного мозку. Навіть ті люди, які п’ють спиртне тільки на свята, з роками починають страждати від скорочення кількості сірої речовини, порівняно з тими, хто веде здоровий спосіб життя. Інший побічний ефект - розлад пам’яті та здатності запам’ятовувати нову інформацію. Якщо дати вину хоча б місяць настоятися у барі, можна помітити, що зорова і вербальна пам’ять стали міцнішими.

Малюнок мозку

Нюх та привабливість

Цю зміну дуже важко помітити, працює вона скоріше на рівні хімії, яка виникає між людьми. Вчені стверджують, що ті, хто не п’є алкоголь близько місяця, починають інакше пахнути, і цей природний запах тіла є набагато привабливішим для протилежної статі.

Малюнок келихів вина

Серце моє

Усі знають журналістську приказку про те, що 1 келих сухого за вечерею чинить захисну дію на серцево-судинну систему. Вся справа в тому, що слід цю дозу хоча б трохи перевищити - і ви отримаєте зворотній ефект. Позаяк, виключивши алкоголь на 21 день з раціону, ви знижуєте ризик розвитку гіпертонії, інсульту та нападів.

Стетоскоп

Світ смаків

Шардоне з креветками, сіра зі стейком, мерло з оливками… Чудові гурманські поєднання. Але. Слід відмовитись від бурхливого акомпанементу на користь безалкогольних напоїв, як відкриється чудовий світ відтінків ароматів і смаків їжі. Рецептори людини від впливу алкоголю мають здатність притуплятися.

Чоловік з келихом вина

Ваша світлість

Вип’ємо за кохання? І на щоках з’являється кокетливий рум’янець. Однак, якщо ваша шкіра схильна до сухості (алкоголь затримує воду), чутлива або пошкоджена (прищики і навіть зморшки), спиртне це тільки посилить.

Дівчина закриває обличчя руками

Зубастики

У число заборонених продуктів алкоголь потрапив і через вміст цукру. У той момент, коли дієтологи всього світу оголосили солодким продуктам бойкот, алкоголь з його прихованими цукрами одразу потрапив до чорного списку. Ще один недолік - спиртне зменшуює утворення слини (сухість у роті), що дуже негативно впливає на зубну емаль та ясна. Позаяк, знижуючи споживання алкоголю, ви ще й зменшуєте кількість походів до стоматолога.

Пляшка вина

Бойовий настрій

П’яне щастя не може тривати вічно: алкоголь стимулює нервову систему, і в більшості випадків ми дійсно відчуваємо, що настрій покращується. Насправді це щось на кшталт рожевих окулярів або димової завіси, дія якої триває дуже недовго, а в інший час настрій навпаки погіршується. Рівень серотоніну різко падає. Якщо ж відмітити День тверезості келихом мінеральної води і засікти час - через місяць нерви стануть міцнішими, життя гармонійнішим, а посміхатися захочеться частіше.

Весела дівчина з келихом алкоголю

Найбільш вагомий аргумент

І, нарешті, важка артилерія - місяць без алкоголю можна цілком поєднати з ненав’язливою та приємною дієтою. Причин декілька. По-перше, більшість коктейлів окрім бадьорливих градусів перевантажені пустими калоріями, позбавленими вітамінів і мінералів. По-друге, будь-який алкоголь колосально збуджує апетит - якщо вірити американському виданню Nutrition, у супроводі спиртного ви з’їсте на 40% більше. Які можуть бути заборони, коли мова йде про чарівні бульбашки?

Відмова від алкоголю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.