Вулична їжа Сінгапуру потрапила до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО

Традиційна вулична система громадського харчування Сінгапуру - хокер-центри - потрапила до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Таке рішення було прийнято за результатами 15 сесії міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини організації.

Хокер-центр у Сінгапурі

“Традиційна вулична система харчування є джерелом гордості для Сінгапуру та його мешканців, відображає багатогранну культурну спадщину, а також стала невід’ємною частиною повсякденного життя сінгапурців незалежно від віку, раси чи походження”, - зазначив під час церемонії міністр культури, громад і молоді Сінгапуру Едвін Тон.

Хокер-центр став не першим об’єктом Сінгапуру, який потрапив до списку об’єктів нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Раніше сінгапурський Ботанічний сад був включений до списку Всесвітньої спадщини цієї міжнародної організації.

Сінгапурська їжа

Хокер-центри - криті простори на свіжому повітрі, де під одним дахом зібрані місцеві ресторанчики, які продають різну їжу. Такі центри можна зустріти практично у кожному житловому кварталі. Зазвичай там подаються страви індійської, індонезійської, китайської та малайської кухонь, а також традиційні місцеві чай та кава. Багато місцевих мешканців не готують вдома, а надають перевагу харчуватися саме у таких хокер-центрах. Вартість однієї страви за місцевими мірками там не дуже висока - у середньому 4 сінгапурських долара ($3).

Відвідувачі одного з ресторанів у хокер-центрі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.