Як алкоголь впливає на зовнішність

Келих вина змушує розслабитися: очі блищать, рівень стресу знижується, рухи стають вільнішими. Та чи справді алкоголь робить нас привабливішими, чи так тільки здається?

Косметологи, дієтологи і спеціалісти з правильного харчування вважають, що алкоголь - не найкращий друг для зовнішності. Він сприяє набрякам, а при зловживанні - сухості шкіри та передчасним зморшкам, темним колам під очима, втраті м’язової маси. Однак вечірки з вином і коктейлями вже давно стали важливою частиною нашого соціального життя, а зовсім відмовитись від них не завжди виходить. Що ж обрати?

Друзі п'ють вино

Натуральні вина

Весь алкоголь містить цукор. Іноді його додають, іноді ні. У натуральні, біодимічні вина цукор та інші хімікати не додають, позаяк їх можна вважати більш безпечними.

Органічне вино

Чарівні бульбашки

Ігристі вина менш калорійні, ніж тихі (80 ккал на келих порівняно з 120 ккал у келиху червоного). Втім, вони і діють швидше. З бульбашками дуже просто погодитися на другий келих.

Келих шампанського

Вино чи пиво

Дотримуйтесь народної мудрості: “Не змішуйте напої з винограду зі зробленими із зерна” - інакше ризикуєте заробити серйозний головний біль. Якщо у вас непереносимість глютену, уникайте зернових напоїв, таких як пиво, горілка або віскі.

Келих вина і келих пива

Стаут

Пиво менш міцне, ніж вино, але не поспішайте радіти, воно містить так само багато цукру, позаяк декілька келихів цілком здатні вплинути на баланс організму. Це особливо стосується стауту - темного пива з карамельним солодом. Один його келих еквівалентний свинячій відбивній - 220 ккал і ні граму корисних речовин.

Кавовий стаут

Міцні напої

Горілка з льодом і текіла з лимоном не обіцяють вам цікавих відтінків смаку, проте містять набагато менше цукру, ніж вино. Якщо додати до них тонік, сироп, та й що завгодно - ви автоматично збільшите дозу калорій. Міцні напої стимулюють метаболізм, але не забувайте - це все ще алкоголь. Будьте обережними і не пийте занадто багато.

Шоти текіли

Правило одного келиха

Обмежуйтесь 1 або 2 келихами. Як би смішно це не звучало, але впоратися з пляшкою вина самотужки набагато простіше, ніж може здаватися.

Винний келих

Сухий закон

Спробуйте проводити без ковтка алкоголю хоча б 3 дні на тиждень. Це зміцнює організм, а шкіра та очі миттєво реагують на такі розвантажувальні дні. Важко відмовитися від запропонованого келиха вина? Тоді згадайте, що для переробки отриманих з нього калорій потрібно 20 хвилин напруженої роботи в фітнес-залі.

Жінка відмовляється від алкоголю

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.