Як правильно запікати овочі

Овочі - це смачна і корисна їжа, яку дозволяють і навіть рекомендують більшість дієт. Запікання овочів посилює їх смак та аромат, така страва додасть яскравих фарб до вашого столу. Результат потішить, якщо будете знати декілька таємниць.

Запечені овочі

При запіканні овочі максимально зберігають свою користь. Кориснішими способами приготування є хіба приготування на пару та бланшування, але вони не дають такий насичений смак. Також існує ще декілька переваг запікання овочів:

  • Овочі міститимуть меншу кількість води. Зайва рідина випаровується в духовці, і, таким чином, овочі матимуть більш інтенсивний смак та аромат, ніж при смаженні та варінні.

  • Овочі будуть менш калорійними. Для запіканні овочів потрібно зовсім небагато олії, при бажанні можна і взагалі обійтися без неї.

  • Запікання овочів - максимально простий спосіб приготування. Не потрібно постійно помішувати і стежити за стравою.

  •  

  • Запечені овочі матимуть чудовий смак при мінімальній кількості додатків. Прихильники спецій і трав можуть додати їх при приготуванні страви, але цього і не потрібно, позаяк при запіканні усі продукти максимально розкривають природний смак.

Запечені овочі

Нарізайте правильно

Кращого результату ви доб’єтесь, якщо усі овочі будуть нарізані на шматочки однакового розміру. Баклажани, перець, шампіньйони, помідори, батат, цибуля - зробіть їх скибочки співрозмірними, хоч у них і різна форма. Уникайте крайнощів: дуже великі шматки незручно готувати і їсти, дуже маленькі можуть швидко просушитися і позбутися соковитості. Шукайте золоту середину. Тоді у вас буде більше шансів отримати рівномірно пропечену страву.

Нарізання болгарського перцю

Вибирайте підходящий посуд для запікання

Із запіканням овочів ідеально справляється деко у комплекті зі змазаним олією папером для запікання. При запіканні овочі випускають пару, і на пласкій поверхні усі шматочки будуть мати рівні можливості випаровування і протікання. Також на деці овочі зручніше перегортати.

Запікання овочів

Дозуйте олію

Для приготування овочів у духовці потрібно небагато олії, щоб змазати посуд та заправити овочеві скибочки. Усі овочі різні і тому потребують різної кількості олії. Це залежить від пористості текстури: коренеплоди потребують меншої кількості олії, ніж баклажани і гриби. Але не слід робити страву дуже жирною: пари столових ложок на все деко буде достатньо.

Додавання олії до овочів

Не тісніть овочі

Не слід набивати посуд для запікання овочами дуже щільно один до одного: їм також потрібний особистий простір. Хрусткі і м’які овочі виходять при рівномірній просмажці. У тісноті овочі будуть накопичувати вологу і вийде овочева каша. Залишаючи трохи місця між овочами, ви зможете добитися золотої скоринки, як на смачних картинках.

Запечена морква

Дозвольте овочам підсмажитись

Правильна температура для запікання овочів у духовці - не нижче 200 градусів. 30 хвилин у такому “солярії” зроблять овочі рум’яними та карамелізованими. Низькі температурні режими навіть при тривалому запіканні не дадуть вам бажаного ефекту.

Витягування запечених овочів з духовки

Перемішуйте овочі у духовці

Духовка - не пательня, тому часте перемішувати або перегортання з перепадом температур овочам тільки нашкодить. Щоб овочі були хорошими з усіх боків, перегорніть їх один або два рази за 30 хвилин.

Запечені овочі

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.