Як пити горілку по-французьки

У нас прийнято пити горілку крижаною і подавати, зазвичай, у стопках. Європейській моді на горілку не так багато років, і ввів її коньячний майстер Франсуа Тібо, автор французької горілки Grey Goose. Давайте дізнаємося, як п’ють горілку по-французьки.

Коктейль з горілки і тапаси

Як п’ють горілку у Франції та у нас

У нас п’ють горілку шотами і дуже холодною: низька температура приховує всі недоліки напою - так можна випити дуже багато незалежно від якості горілки. У Європі не готові споживати напій таким способом: там немає жодних традицій, пов’язаних з горілкою, а молоде покоління почало своє знайомство з нею насамперед через коктейльну культуру. У франції чиста горілка - це діжестів.

Стопки з горілкою

Як зрозуміти, чи хороша перед вами горілка

Горілка не повинна бути холодною. Зверніть увагу на запах - він не повинен бути агресивним. Потримайте горілку у роті секунду або дві, щоб відчути, чи комфортно піднебінню, чи спирт викликає неприємне печіння. Сильного дискомфорту бути не повинно, горілка не повинна обпікати стравохід.

Сервірування горілки

Як правильно пити горілку

4 градуси - ідеальна температура для горілки. І не потрібно поспішати її ковтати. Щоб повною мірою відчути смакові якості горілки, можна додати у келих пару мілілітрів води. Це трохи зменшить градус напою, звільниить аромат і послабить відчуття спиртів у роті.

Ідеальний коктейль для знайомства з горілкою - це горілка-мартіні. Це вже не шот, але все ще знаходиться у міцній категорії коктейлів, що дозволяє розпробувати найбільш близький до чистого напою варіант.

Горілка-мартіні

Чим замінити стопки

Якщо ми говоримо про чистий напій, то краще всього пити горілку з високих келихів із вузьким горлом та пузатим денцем - так званого туліпу. У жодному випадку не потрібно наливати горілку до країв, навпаки більша частина келиху повинна залишатися пустою - так горілка зможе розкрити свій смак.

Горілка з льодом

Яку закуску обрати

Дегустувати горілку можна з хлібом - запах випічки пробудить смакові рецептори і допоможе розпізнати пшеничні нотки у напої. Також до горілки підійдуть легкі закуски, оливки або фрукти, фуа-гра або устриці. І, звісно, ікра.

Хлібні тапаси

Як робити коктейлі з горілкою

Збовтувати потрібно ті коктейлі, інгредієнти яких сильно відрізняються за щільністю і текстурою, лід тут відіграє чисто фізичну роль: він розбиває часточки і дозволяє повітрю проникнути у коктейль. Змішувати горілку з цукровим сиропом, звісно, краще у шейкері, а ось коктейль горілка-мартіні, який складається з горілки і краплини вермуту, потрібно просто розмішати.

Коктейлі з горілкою

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.