Яке тісто найкорисніше для фігури

Як відомо, випічка та солодощі - засіб №1 проти стресу. Однак, захоплюватися ними, особливо в умовах карантину, не слід, оскільки це загрожує зайвою вагою. Тим не менш, дієтологи назвали тісто, яке становить найменшу шкоду для фігури.

Випічка

Дієтологи заявляють, що найбільш некорисним вважається дріжджове тісто. Дріжджі, потрапляючи у шлунок, починають там боротьбу з природною мікрофлорою. Це може привести до розвитку дисбактеріозу.

Пісочне тісто - не дуже пухке, але дуже калорійне. Позаяк навіть пісочне тісто домашнього приготування не слід споживати щодня.

Тісто

Листкове тісто, з точки зору дієтологів, начинене домашнім сиром, курагою, картоплею і капустою не може сильно вплинути на фігуру, а ось заварний або масляний крем сприяє зайвій вазі.

Випічка із заварного тіста з шоколадним кремом добре підходить для святкових випадків, але не для щоденного підвечірку.

Пиріг

Основа бісквітного тіста - борошно, яйця, цукор. Бісквіти добре засвоюються, не залишають відчуття важкості у шлунку, а вміст жиру і них є досить низьким. Легка, поживна, відносно здорова випічка, яка не протипоказаний навіть тим, хто піклується про фігуру.

Найбільш безпечний і дієтичний вид випічки, у якому міститься тільки рослинна олія, борошно та вода. Як не дивно, на основі такого тіста готуються не лише пиріжки, а й досить вишукані десерти, такі як яблучний і вишневий штруделі.

Штрудель



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.