Висококалорійні продукти, що не шкодять фігурі

На час дієти ми звикли видаляти зі свого раціону продукти з високим вмістом калорій, а деякі з них уникати і в повсякденному харчуванні. Втім, є популярні висококалорійні продукти, які, зі слів дієтолога, повинні бути присутніми у нашому раціоні.

Тарілка з крем-супом на столі

Авокадо

Попри високу калорійність продукту, авокадо входить до раціону багатьох дієт для схуднення.

У 100 г авокадо міститься від 160 до 212 ккал, з них: білки - 2 г, жири - 14,66 г, вуглеводи - 8,53 г.

Окрім того, авокадо містить багато вітамінів та мінералів: вітаміни C, E, B6, B5, K, фолієву кислоту, калій, клітковину. Жирні кислоти, наявні у продукті, знижують рівень тривожності, допомагають впоратися з безсонням та позитивно впливають на центральну нервову систему.

Користь продукту підтвердило дослідження американських вчених, проведене у період з 2001 до 2008 року. Група, яка споживала авокадо протягом доби, їла набагато більше овочів, фруктів та значно менше цукрів. У результаті дослідження було виявлено, що споживання цього продукту позитивно впливає на схуднення та підтримання ваги, а також покращує загальну якість дієти та знижує ризик виникнення метаболічного синдрому.

У день можна з’їдати по ½-1 авокадо, не більше, за умови відсутності протипоказань.

Авокадо

Червона ікра

У 100 г продукту міститься 250 ккал, але рекомендована норма червоної ікри - 50 г на добу.

Саме в такій кількості продукту міститься добова норма мінеральних речовин та вітамінів, які необхідні нашому організму під час дієти та зниженні загальної калорійності раціону.

Якщо ви дотримуєтесь суворої дієти, то краще надати перевагу не лососевій, а ікрі тріски, вона є менш калорійною. Не обов’язково їсти цей продукт з хлібом, можна їсти ікру з яйцем, огірком або листям салату. 1-2 ложки червоної ікри будуть корисними не лише у якості сніданку, а й перекусу перед сном. В ікрі містяться лецитини - речовини, що зміцнюють імунітет та боряться з апатією, слабкістю, які особливо відчутні в осінньо-зимовий період.

Червона ікра

Жирна риба: лосось, скумбрія, сьомга

Не всі морепродукти є однаково корисними за вмістом жиру та калорійністю. Зазвичай, до дієтичного раціону входять нежирні сорти риби: тріска, форель, тунець, горбуша. У 100 г такої риби міститься 60-90 ккал.

А ось жирні сорти риби (понад 8%) з високою калорійністю  - від 200 до 250 ккал на 100 г продукту - цінні вмістом омега-3 жирних кислот. Не потрібно їсти жирні сорти риби кожного дня, достатньо додати у раціон невелику кількість продукту через день або два. Так ви отримаєте максимальну користь для організму без небезпеки зайвої ваги: покращиться стан шкіри, нормалізується сон та нервова система.

Лосось з овочами

Кокосове молоко

Напій отримують з м’якоті кокосу, і він на 60% складається з води. При цьому, продукт є досить калорійним.

У 100 г кокосового молока міститься 230 ккал, з яких: білки - 2,29 г, жири - 23,84 г, вуглеводи - 5,54 г.

Кокосове молоко містить багато корисних для організму речовин: вітаміни групи B, C, A, PP, калій, магній, цинк, фосфор, залізо, марганець. Продукт покращує травлення нормалізує гормональний фон, знижує рівень холестерину. Попри високу калорійність, кокосове молоко допомагає у процесі схуднення завдяки наявній у ньому лауриновій кислоті.

Однак, будьте обачні: людям, які мають проблеми з травленням, виразку шлунку, а також гіпертонікам, слід обережно додавати цей продукт до свого раціону.

Кокосове молоко

Горіхи

Глікемічний індекс мигдалю, фундуку, грецького та кедрового горіхів є нижчим, ніж в інших видів горіхів. На добу дієтологи радять споживати не більше 20 г продукту (це 120-140 ккал): ця кількість горіхів не вплине на вагу.

У мигдалі міститься добова норма вітаміну E, а також омега-3, білок та клітковина, такі необхідні людині під час дієти. У 100 г продукту міститься близько 600 ккал.

Грецькі горіхи допомагають налагодити роботу шлунку та кишківника. Вони виводять шлаки з організму та покращують стан травного тракту. У 100 г продукту міститься 650 ккал.

Фундук містить найбільше заліза і може похвалитися вмістом понад 20 видів амінокислот. Калорійність - 650 ккал на 100 г продукту.

Кедрові горіхи пригнічують апетит. У них містяться жирні кислоти з довгим ланцюгом, який дозволяє виділяти у результаті гормон CCK-8. Саме він дає відчуття ситості та знижує апетит. У 100 г продукту міститься 620 ккал.

Горіхи



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.