Шкідливі поєднання продуктів

Багато хто ретельно підходить до вибору продуктів харчування, але далеко не всі при цьому задумуються про те, як ці продукти поєднуються між собою. Організм - це складна система, і, щоб перетравити одну групу продуктів, потрібно запустити декілька складних процесів. Саме тому певні поєднання продуктів порушують злагоджену роботу травлення - все це приводить до порушень у роботі шлунку.

Давайте дізнаємося про найбільш шкідливі поєднання продуктів, яких краще уникати.

Страва і напій

Картопля і м’ясо

Бабусі звикли тішити нас ситними обідами, наприклад, м’ясом з картоплею. Здавалося б, картопля - це овоч, а значить повинна поєднуватися з тваринним білком. Насправді це зовсім не так. Для травлення цих двох продуктів потрібні різні види травних ферментів. У результаті їжа довго не перетравлюється, а ви відчуваєте важкість.

Стейк з картоплею

Огірки та помідори

Класичні інгредієнти для салату насправді зовсім несумісні. Огірки за своїм складом відносяться до лужних продуктів, а помідори - до кислих. Поки у шлунку виділяється кислота, щоб переварити огірки, помідори починають бродити. Саме тому велика порція улюбленого салату з огірків та помідорів нерідко приводить до здуття та інших неприємних наслідків. 

Грецький салат

Алкоголь і кава

Одне з найбільш невдалих поєднань продуктів. Вчені з американського Центру вивчення залежностей з’ясували, що кофеїн всього лиш маскує дію алкоголю. Горнятко американо надає організму бадьорості на 6 годин, весь цей час тіло максимально зневоднене, і замість заслуженого міцного сну чекає безсоння і прискорене серцебиття.

Кава з коньяком

Бургери і пиво

Стандартний набір бойфренда у топі найбільш шкідливих поєднань продуктів. Жирна котлета і алкоголь наносять удар по печінці: орган займається пивом, намагаючись нейтралізувати дію токсинів, у той час як жир з бургера потрапляє в організм і відкладається. Неприємні наслідки - важкість і здуття живота, а далі за ними печія.

Бургер і пиво

Ананас і йогурт

Миска боулу з йогуртом і тропічними фруктами здається гарною ідеєю для сніданку. Втім, не всі адепти здорового харчування знають, що поєднання ананасу з молочними продуктами серйозно шкодить організму. Цей фрукт містить бромелайн, ферментний комплекс, який у поєднанні з молочними продуктами може викликати інтоксикацію.

Йогурт з ананасом

Вино і десерт

Вирішили потішити себе у кінці робочого тижня і замовили келих вина з маленьким тістечком? Для організму така витівка не залишиться непоміченою. Вино стимулює утворення інсуліну та сприяє прискоренню засвоєння цукрів, що приводить до збільшення жирових відкладень. Якщо немає сил відмовитись від вина, то краще замовити до нього свіжі овочі та сир.

Вино і десерти



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.