Максимально корисні поєднання продуктів

Відомо, що одні продукти несуть організму користь, а інші - ні. Ті, хто уважно ставиться до свого раціону, намагаються надавати перевагу фруктам, овочам, пісному білку та іншій їжі, яку ми звикли вважати корисною. Але не всі знають, що певні поєднання продуктів можуть примножити їх користь у декілька разів. Давайте дізнаємося, що ж це за комбінації.

Дитина, овочі та фрукти

Шпинат і полуниця

Цей варіант поєднання продуктів є ідеальним для тих, хто відчуває нестачу заліза. У шпинаті міститься близько 3 мг заліза, але воно краще засвоюється з вітаміном С, який можна знайти у полуниці, лимоні, ківі та інших фруктах. Шпинат і полуниця - не найбільш звичне поєднання, але тут слід проявити фантазію. Наприклад, можна зробити легкий салат, додавши до зелені та ягід трохи рікотти і поливши все лимонним соком.

Салат зі шпинату і полуниці

Салат і рослинна олія

Ті, хто звик рахувати калорії, часто відмовляються від жирів у будь-якому вигляді. Робите акцент на овочі, але регулярно відчуваєте дискомфорт у шлунку? Це недивно, адже організму непросто перетравити таку кількість клітковини. А ось рослинна олія сприяє засвоєнню корисних речовин. Боятися правильних жирів не слід, вони необхідні навіть на найбільш суворій дієті. Якщо не любите олію, то додайте до салату авокадо, у ньому містяться жирні кислоти омега-9.

Овочевий салат з рослинною олією

Банан і йогурт

Щоб кальцій засвоювався краще, необхідне його поєднання з продуктами, які містять інулін, який діє подібно до пребіотиків. Ця речовина присутня у часнику, цибулі, артишоках, пшениці, топінамбурі та бананах. Найбільш звичним і корисним поєднанням з цього списку стане банан і йогурт (або домашній сир).

Йогурт з бананом

Яблука та темний шоколад

У яблуках міститься кверцетин, а у темному шоколаді - катехін. Поєднання цих двох антиоксидантів покращує роботу серця та розганяє кров. Щоб отримати максимум користі, зробіть корисний десерт: розтопіть темний шоколад на водяній бані та вмочіть у нього шматочки яблук, залиште на годину у холодильнику.

Яблучні чіпси у чорному шоколаді

Зелений чай та лимон

Зелений чай багатий на антиоксиданти, які регулюють рівень цукру у крові та прискорюють обмін речовин. Численні дослідження доказують, що лимон у декілька разів покращує засвоєння корисних речовин з чаю.

Зелений чай з лимоном

Ягоди та вівсянка

І у вівсянці, і в ягодах містяться фітохімікалії, які володіють потужними антиоксидантними властивостями. Поєднання цих продуктів дає ще більшу користь. Окрім того, вівсянка з ягодами зменшує рівень цукру у крові та дозволяє надовго зберегти відчуття ситості.

Вівсянка з ягодами

Кава і кориця

Кориця є найкращим доповненням до чорної кави. Ця спеція практично не містить калорій, але багата на антиоксиданти. Кориця прискорює процеси обміну, а у поєднанні з кофеїном ще й здатна ефективно спалювати жир.

Кава з корицею

Хумус і оливкова олія

Хумус містить багато поживних речовин, які у поєднанні з оливковою олією збільшують у крові рівень серотоніну, так званого гормону радості. Останній, у свою чергу, сприяє відчуттю ситості.

Хумус з оливковою олією

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.