Як харчуються відомі тренери

Альфонсо Моретті, тренер, чемпіон із бодибілдингу та автор програми тренувань “The Angry Trainer”

Альфонсо любить починати свої тренування з самого ранку — ще тільки світає, а тренер уже тягає залізо у спортзалі. При ранкових тренуваннях постає одне важливе питання: поїсти за 2 години до тренування просто немає часу. Адже прокидатися о 3-4 годині ночі, щоб витримати потрібну паузу між їжею та тренуванням о 5-6, зовсім недоречно. А якщо ситно поснідати менше, ніж за 1 годину до фізичних навантажень — важкість у шлунку гарантована.

У такому випадку Альфонсо радить або тренуватись на голодний шлунок, або трохи перекусити швидкими вуглеводами або фруктами — така їжа підніме рівень цукру у крові та наситить організм енергією для тренування.

А ще тренер попереджає, що новачкам у такому режимі ранніх підйомів і тренувань, потрібно розраховувати, що організму потрібно адаптуватись до таких умов.

Альфонсо Моретті 

Еріка Джовінаццо, тренер із кроссфіту, спеціаліст із харчування

Для кроссфіту важливими є витривалість і сила, тому для тренерів і спортсменів велике значення має і перекус до, і після тренувань, так як організму потрібні будівельний матеріал та енергія для відновлення витрачених запасів. Тому у Еріки в запасі завжди є улюблений протеїновий коктейль, до якого вона додає фрукти. Такий перекус насичує м'язи одразу після тренування білком, що сприяє відновленню та глікогеном, що надає енергії. А рідка їжа легше та краще засвоюється, тому швидше насичує організм усіма поживними речовинами.

Ще одна порада тренера — утриматись від перекусу жирною їжею, адже вона сповільнює процес травлення і засвоєння поживних речовин.

Улюблений коктейль Еріки: 1 порційна ложка протеїнового порошку, розведена у 1 склянці несолодкого мигдального молока, разом із половиною склянки замороженої чорниці та половиною склянки гарбузового пюре і 1 ч.л. кориці.

Еріка Джовінаццо

Метт Фрейзер, автор “No Meat Athlete” та засновник проекту “nomeatathlete.com”

При тренуваннях інтенсивно спалюються запаси глікогену у м'язах, які потребують поповнення, інакше ми відчуватимемо втому. Метт вважає, що це чудова можливість для солодкоїжок порадувати себе чимось солоденьким. Тренер насичує свій організм глікогеном буквально у перші хвилини після інтенсивних фізичних навантажень — соком, бананом або половинкою кавуна. Час від часу Метт їсть прості вуглеводи, наприклад рис або білий хліб, але рідко.

Метт Фрейзер

Ніа Шанкс, тренер, автор книг на тему фітнесу та харчування (“33Ways to Break Free from Binge Eating, Sane and Simple Nutrition” та інших)

Щодо перекусу у тренувальні дні, особливо після тренувань на вулиці, то Ніа вибирає продукти за принципом сезонності. У холодну пору тренер полюбляє домашній чилі — страва добре зігріває, бореться з голодом, і, що головне, насичує організм білками і вуглеводами.

Інгредієнти

  • Яловичина — 1 кг.

  • Цибуля — 1 шт.

  • Зелений перець — 1 шт.

  • Консервовані томати — 1 банки (по 450 г).

  • Томатний сік — 450 мл.

  • Консервована квасоля — 3 банки (по 450 г).

  • Консервована кукурудза — 1 банка (450 г)

  • Порошок чилі — 2-3 ст.л.

  • Сіль та перець за смаком.

Технологія приготування

Наріжте м'ясо невеличкими кубиками та відправте на пательню разом з цибулею та солодким перцем (також наріжте їх кубиками), поперчіть та посоліть на власний смак. Доведіть до готовності.

Коли м'ясо з овочами будуть готові, додайте інші інгредієнти, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте ще хвилин 20. Спробуйте, при потребі додайте ще спецій.

Ніа Шанкс

Долветт Квінс, тренер у програмі “The Biggest Looser” та автор “The Biggest Looser Bootcamp”

У своїх ТБ-шоу Долветт допомагає людям з усіх-усюд. А що ж він сам любить їсти та пити, коли мова йде про його власне харчування і тренування? Улюблений спортивний перекус тренерапорошковий протеїн із додаванням фруктів та овочів.

Рецепт від тренера: рослинне молоко або вода, 1 порція протеїнового порошку, жменя фруктів, листя шпинату або зеленого салату.

Долветт Квінс

Браян Галлахер, співзасновник “Throwback Fitness”

Throwback Fitness — програма тренувань з елементами ігор, розроблена для того, щоб залучити тих людей, які кидають свої заняття буквально через кілька днів після того, як починають ходити у спортклуб.

Білок — будівельний матеріал для м'язів, але Браян вважає, що дехто занадто зловживає споживанням протеїнових коктейлів. Якось після одного зі своїх складних тренувань Галаххер не випив коктейль протягом протягом 90 хвилин, як радять, і… нічого страшного не відбулось. Він усе так само чудово почувався, був повний сил та енергії, і відновлення пройшло за звичаний проміжок часу. Після цього тренер перестав пити протеїнові коктейлі і вирішив перейти на “природний” білок — яєчний салат. Після цього він старається споживати якомога менше порошку та якомога більше натуральних продуктів.

Його маленька слабкість — шоколадне молоко після тренувань.

Браян Галлахер

Адам Гілберт, тренер і СЕО “My Body Tutor”

На сьогодні серед тих, хто займається своїм тілом, дуже популярно є низьковуглеводна дієта.

Адам стверджує, що відмовлятися від вуглеводів не варто, адже якщо їх їсти правильно, то вони забезпечать організм потрібною для тренувань енергією, а також сприятимуть відновленню після фізичних навантажень.

Перед тренуванням тренер полюбляє рисовий хліб з горіховою пастою, приправлений корицею. Рис — чудове джерело складних вуглеводів, що дають організму енергію. Горіхова паста забезпечує організм білками та жирами, допомагає підтримувати відчуття ситості. А кориця не тільки додає канапці смаку, а й стабілізує рівень цукру.

Після тренувань тренер радить поїсти якусь повноцінну страву — наприклад, курка з овочами (брюссельська капуста і батат) — у такій їжі ідеально збалансовані білки, корисні вуглеводи та інші поживні речовини.

Адам Гілберт

Джессі Павелка, тренер 16-го сезону “The Biggest Loser” та ведучий шоу “Obese: A Year to Save My Life”

Джессі вважає прийом їжі після тренування найважливішим. М'язи важко працювали, і тепер тіло просто “кричить” про те, що йому потрібний матеріал, який допоможе відновитись. Улюблений варіант тренера — протеїновий коктейль із додаванням інших інгредієнтів. Наприклад, кориці, яка підтримує постійний рівень цукру у крові, мед — джерело мікроелементів та природний антибіотик, або порошок маку.

Рецепт коктейлю: чашка ягідного міксу, жменя шпинату або зеленого салату, порційна ложка улюбленого протеїнового порошку з додаванням порошку маку, меду або кориці.

Джессі Павелка

Адам Борнстайн, засновник “Born Fitness”, популярний автор

Як і інші тренери, Адам є прихильником білкової їжі, і іноді його перекус після тренування — протеїновий коктейль. Однак він надає перевагу більш натуральним джерелам білку і є великим фанатом курки та рису. Приготована на грилі курка з овочами та порцією рису, приправлена соусом сірача або навіть медом — улюблені страви Адама.

Як бачимо, більшість тренерів вважають правильним змішувати синтетичний варіант у вигляді протеїнового порошку або ВСАА з натуральними продуктами, дотримуючись балансу. І, звісно, усі вони є прихильниками білка та правильної “заправки” після тренувань.

Адам Борнстайн

Більше про спортивні добавки читайте тут - http://harchi.info/articles/sportyvni-dobavky-vydy-ta-pryznachennya.

А про те, як харчуються спортсмени різних видів спорту, читайте у статті - http://harchi.info/articles/harchuvannya-sportsmeniv-za-vydamy-sportu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.