Чим замінити картоплю

Ми вже знаємо, що картопля - не ворог дієт, а корисний і важливий продукт харчування.

Втім, бувають різні ситуації: можливо, ви не любите цей овоч, або раптово вирішили приготувати страву з картоплею у складі, а її вдома не виявилося. Принадність кулінарії у тому, що більшість інгредієнтів є взаємозамінними і, експериментуючи з поєднаннями продуктів, можна визначити ідеальну формулу смаку за своїми вподобаннями.

Є три яскравих овочі, яка зможуть непогано відіграти роль картоплі у рецептах ваших страв. Спробуйте і вирішуйте самі, що вам подобається більше.

Картопля

Батат

Не дарма назва цього овочу на англійській мові звучить як “солодка картопля”. Плід має продовгувату форму, його помаранчева м’якоть дійсно має солодкий смак і аромат карамелі. У складі батату зовсім небагато крохмалю, тому він засвоюється легше за картоплю. Цей овоч дуже корисний завдяки високому вмісту вітаміну А, низькому глікемічному індексу, низькій калорійності і нейтральному впливу на рівень цукру у крові. Солодка картопля також багата на харчові волокна, тому вона полегшує травлення і сприяє виведенню токсинів.

Готовий батат має дуже м’яку текстуру: практично пюре, для нього не потрібно використовувати блендер. Смачніше всього батат виходить у духовці, якщо нарізати плоди вздовж навпіл. Швидше усього батат протушкувати, попередньо нарізавши невеликими кубиками. Якщо вас не турбує солодкавий присмак, сміливо кладіть батат у страви замість картоплі.

Батат

Гарбуз

Гарбуз, як і картопля, універсальний овоч. Він виручає у будь-яку пору року, вдало доповнюючи інші інгредієнти супів, салатів, гарнірів, десертів і соків. Гарбуз можна використовувати у запеченому, вареному, консервованому або сирому вигляді.

Цей овоч покращує травлення завдяки своїм лужним властивостям. Гарбуз має легкий сечогінний ефект і, відповідно, зменшує набряки та покращує роботу нирок. У ньому цілий набір корисних речовин: вітаміни А, С, Е, РР, калій, магній, залізо, кальцій і багато інших мікроелементів. Гарбуз добре засвоюється організмом, допомагає виводити токсини та надлишки холестерину, а також знижує рівень цукру у крові.

Вибирайте середні плоди, вагою 3-5 кг. Крупні гарбузи можуть бути волокнистими або сухими. Як і у кавунів, хвостики зрілих гарбузів повинні бути сухими та легко відламуватися. Яскравість кольору вказує на вміст вітаміну А у плоді.

Гарбуз

Морква

Морква, так же як батат і гарбуз, регулює рівень цукру у крові та покращує травлення завдяки високому вмісту клітковини. Цей овоч багатий на бета-каротин, який трансформується у вітамін А у печінці. Тому морква має властивості антиоксиданту, сповільнюючи процеси старіння в організмі. Також вона покращує зір, стабілізує кров’яний тиск, зміцнює імунітет та позитивно впливає на стан шкіри.

Моркву добре споживати у сирому вигляді як здоровий перекус, доповнення до салатів та корисний сік. При приготування цього овочу ми збільшуємо кількість антиоксидантів у його складі.

Морква

А цікаві факти про картоплю розкаже інфографіка - https://harchi.info/articles/cikava-informaciya-pro-kartoplyu-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.