Гаджети для ідеального сніданку вдома

Що потрібно для вдалого домашнього сніданку, окрім рецепту та бажання? Завести на кухні все необхідне для приготування сніданку та його сервірування, як у ресторані. До вашої уваги корисні гаджети, пристрої, які полегшать життя, і просто приємні дрібниці, що дозволять урізноманітнити ранкову рутину.

Сніданок

Млинниця

Корисний гаджет для тих, у кого на звичайній пательні все прилипає та розтікається нерівною формою. Із таким пристроєм впорається навіть новачок: у комплекті часто йде черпак, розрахований для одного заглиблення під млинець, а одночасно можна приготувати декілька штук, що прискорює процес приготування сніданку. Спеціальне покриття не дає тісту пригорати та прилипати. Млинці у такій млинниці виходять трохи пухкими, ідеально круглими та акуратними. Один мінус: на кухні такий пристрій займає немало місця.

Млинниця

Пательня для млинців

Тим, хто не готовий до млинниці, але ще не навчився готувати ідеальні млинці на звичайній пательні, стане у нагоді спеціальна пательня для млинців з низькими бортиками. Така пательня зазвичай виготовлена із нержавіючої сталі з тришаровим дном - так посуд швидше та  рівномірніше нагрівається. У такій пательні можна готувати ідеально тонкі, мереживні млинці, і пухкі панкейки. Для оладків та сирників вона також підійде.

Пательня для млинців

Шпатель для розподілення тіста

Хочете довести домашні млинці до ресторанного рівня за зовнішніми параметрами? Запасіться терпінням і спеціальним шпателем - за допомогою нього можна розподілити тісто тонким шаром і допомагає приготувати надзвичайно тонкі млинці без бульбашок і нерівностей.

Шпатель для розподілення тіста

Вінчик для молока

Простий пристрій, який можна знайти у будь-якій IKEA або-що, доведе до бездоганності каву з молоком. Вінчик у лічені хвилини спінить молоко або вершки, перетворюючи їх у пухку піну, а ваш ранковий напій - у вишукане капучино.

Вінчик для молока

Блендер

Для тих, хто планує починати ранок бадьоро: ні, не з пробіжки, а зі склянкою смузі зі свіжих ягід та зелені. Окрім корисних напоїв для сніданку, за допомогою блендера можна перемішувати тісто (знову ж таки на млинці), готувати рідкі та густі соуси і навіть перемелювати тверді інгредієнти на кшталт горіхів або насіння.

Блендер

Тостер

Не лише відрада для прихильників сендвічів і тостів, а й прикраса кухні - на сьогодні існує великий вибір приладів з різними дизайнами, що підійдуть під будь-який інтер’єр.

Тостер

Турка

Проста мідна турка на 1-2 горнятка бадьорливого напою. Простий у використанні пристрій, але дерев’яну ручку при митті слід ретельно промивати, а нижню частину турки - очищувати від темних слідів.

Турка

Вафельниця

Досить великий і дорогий гаджет, який знадобиться не кожному. Тим не менш, якщо ви звикли готувати сніданки регулярно і на велику родину (особливо з дітьми) вафельниця спростить ранкову рутину. Усе, що потрібно - приготувати тісто для вафель і вибрати один з режимів. Процес приготування можна також перетворити у кулінарну гру з дітьми.

Вафельниця

Сотейник з вставкою для яєць пашот

Приготувати вдома яйця ашот не так і важко. Головне у цій справі - практика та вправність. Спростити процес на початку допоможе сотейник зі спеціальною вставкою для яєць пашот - у заглиблення поміщається одразу 4 яйця, а контролювати ступінь готовності на поверхні посуду легше, ніж у воді всередині каструлі.

Ще простіший варіант - форма для варіння яєць пашот: у неї поміщається тільки 1 яйце, зате саму форму помістити можна у будь-який посуд.

Сотейник з вставкою для яєць пашот

Формочки для яєць

Такі формочки стануть у нагоді тим, хто любить смажити яйця, і потішать найменших прихильників сніданку. Окрім того, що форма може надати яєшні форму сердечка, кола або квітки, вона ще не дає яйцю розтікатися по поверхні великої пательні.

Формочки для яєць

Підставка для яєць

Не слід забувати і про прихильників варених яєць. До речі, разом з підставкою краще купити і таймер для приготування яєць, щоб досягти бажаної готовності.

Підставка для яєць

Заварник для чаю

Не кавою єдиною: заварник для чаю вирішить питання чаювання великої компанії, а також допоможе краще розкритися смаку чаю.

Заварник для чаю

Соковитискач

Свіжий сік - ще один елемент ресторанного (і готельного) сніданку - за пару хвилин можна приготувати вдома. Електричний соковитискач для цитрусових зробить усю роботу за вас, проте звичайний ручний коштує значно дешевше і ще й прокачує м’язи рук.

Соковитискач

Маслянка

По-перше, це гарно. По-друге, у відповідному посуді масло буде довше залишатися холодним, коли ви витягнете його з холодильника.

Маслянка



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.