Грецькі горіхи для здоров'я серця

Існує поширена думка, що грецькі горіхи є особливо корисними для мозку. Доктор медичних наук у Гарвардській школі суспільної охорони здоров’я Марта Гуаш Ферре спростувала цей факт, пояснивши, що рослинний продукт є набагато кориснішим для серця, ніж для мозку. На це вказує специфічний поживний профіль горіхів.

Грецькі горіхи

Грецькі горіхи, як стверджує доктор, відрізняються від інших горіхів тим, що у їх складі більше альфа-лінолевої кислоти, яка є омега-3 жирною кислотою, схожою на ту, що міститься у рибі.

“Тому грецькі горіхи, на відміну від інших горіхів, які містять більше мононенасичених жирів, слід розглядати окремо. Різноманітні дослідження показали, що грецькі горіхи можуть захищати від захворювань серця за рахунок покращення ліпідного профілю. Слід також відмітити антиоксидантні та протизапальні властивості горіхів”, - додала Марта Гуаш Ферре.

Грецькі горіхи

Експерт також нагадала, що 2 роки тому були опубліковані результати дослідження, авторами котрого стали Гуаш і її команда. Робота за участі близько 200 000 американців тривала протягом 30 років. Тоді дослідники прийшли до висновку, що споживання 3 порцій грецьких горіхів на тиждень знижує ризик смерті від різних захворювань на 45%.

Грецькі горіхи у банці



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.