Поради для плаского живота

Для початку слід уточнити: неможливо прибрати або схуднути тільки одну частину тіла. Вага або зменшується всюди, або ніде. Позаяк для плаского живота доведеться підключати дієту і спорт. Якщо ви не фанат ні одного, ні іншого, є декілька звичок, які допоможуть підтримувати живіт пласким без голодувань та важких фізичних навантажень.

Струнка жінка

Додавайте у їжу оливкову олію щодня

Оливкова олія, яку ще в давнину називали жовтим золотом - один з найстаріших лікувальних та косметичних засобів. Вона бореться з серцево-судинними захворюваннями, сприяє травленню та відновлює рівень pH у нашому організмі. А також є потужним антиоксидантом і, що головне, запобігає здуттю живота та проблемам з кишківником.

Оливкова олія

Менше стресу

Наш шлунок - другий мозок. Тут накопичуються напруга, дратівливість і туга. А там, де стрес, там і проблеми з травленням їжі та здуттям живота. Рішення: займіться йогою або медитацією, щоб знизити рівень кортизолу та звільнитися від всього поганого, що намагається вплинути на вас.

Стрес

Додавайте більше приправ у їжу

Сіль є шкідливою для нашого тіла та здоров’я, а спеції - навпаки - дуже корисні. Підвищуючи температуру тіла, вони допомагають боротися з хворобами та спалюють калорії. Але будьте обережні і не впадайте у крайнощі: додавати багато перцю чилі у жирний бургер не потрібно. Важливо харчуватися здоровою їжею та додавати у неї дрібку перця або куркуми.

Спеції

Робіть планку

Спробуйте челендж 30 днів планки - і одразу побачите результат. Почніть з тримання планки протягом 20 секунд у перший день, потім поступово збільшуйте тривалість вправи протягом місяця.

Жінка робить планку

Їжте корисні жири кожного дня

Авокадо, батат, горіхи та риба повинні стати обов’язковою складовою вашого меню. Окрім того, що ці продукти містять корисні жирні кислоти, вони також багаті на клітковину, яка ідеально підходить для виведення накопичених поганих жирів.

Корисні жири

Пийте яблучний оцет

Яблучний оцет - чарівний косметичний продукт. Дехто любить його за здатність надавати волоссю сяяння, а хтось використовує його для гладкої шкіри обличчя. Втім, яблучний оцет можна і пити. 1 ч.л. на добу може знизити кислотність шлунку і, як наслідок, здуття живота.

Яблучний оцет

Робіть масаж живота

Масаж живота є корисним для травлення, кровообігу та запобігання здуттю. Просто ляжте на спину та проводьте по животу з легким натиском, описуючи великі кола за годинниковою стрілкою.

Масаж живота

Їжте тільки корисні фрукти і детокс-продукти

Яблуко, артишок, тофу і навіть чорнослив покращують травлення та сприяють виведенню токсинів. Рослинні білки (мигдаль, грецькі горіхи, фундук), а також м’які волокна, що містяться, зокрема, у фруктах та овочах, сприяють очищенню кишківника. Натомість уникайте або зменшіть до мінімуму кількість молочних продуктів, тваринних жирів, таких як вершкове масло, страв у жирних соусах та рафінованих продуктів, таких як білий хліб і сухарі.

Ягоди та фрукти

Не їжте маргарин, майонез та готові соуси

Уникайте шкідливих жирів при приготуванні улюблених страв. Майонез замініть йогуртом. Маргарин - топленим маслом або рослинною олією. Заправляйте салати лимонним соком та бальзамічним оцтом. Ваш живіт буде вам вдячним.

Соуси

Випивайте 1,5 л води на добу

Банальна порада всіх моделей, але вона працює - вода стимулює лімфатичну систему та покращує метаболізм. Вибирайте натуральні напої: воду, трав’яні чаї. Зелений чай запобігає утворенню жиру. Вода (з м'ятою, чіа або лимоном) регулює апетит та контролює потяг до перекусів. Уникайте алкоголю (він сприяє затримці рідини та накопиченню жиру, в тому числі на животі), газованих напоїв та фруктових соків, що викликають здуття живота.

Склянка води з лимоном

Займайтеся спортом

Спорт і фізична активність спалюють калорії та допомагають впоратися із зайвою вагою, у тому числі зменшити живіт. Щоб досягти максимальних результатів, важливо не тільки щодня займатися фізичною активністю не менше 30 хвилин, а й стежити за харчуванням. Ви повинні витрачати більше калорій, ніж споживаєте. Для плаского живота важлива тривалість вправ, а не інтенсивність. Година прогулянки замінить півгодини у тренажерному залі. Ходьба, плавання, їзда на велосипеді - вибирайте активність, яка вам до душі.

Жінка зав'язує шнурівку на спортивному взутті

Навчіться правильно дихати

Правильне дихання та дихальні вправи тонізують прес на животі, допомагають травленню та знімають стрес, який часто є причиною здуття. Коли ми розслаблені, ми дихаємо глибоко та повільно. При стресі діафрагма стискається, ми отримуємо менше кисню, через це може виникнути здуття та біль у животі. Позаяк, у будь-якій неприємній ситуації - дихайте.

Дитина глибоко вдихає

Стежте за поставою

Неправильна постава або проблеми зі спиною можуть привести до того, що живіт буде здаватися випуклим. Сходіть до спеціаліста і перевірте спину, виконуйте прості вправи для постави, постійно стежте за плечима та положенням голови та шиї. Пам’ятайте, що ніяких чарівних засобів не потрібно - у більшості випадків поставу можна виправити простими вправами загальної фізичної підготовки. Виділіть для них по 10-15 хвилин у день, і результат вас приємно здивує.

Правильна постава



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.