Як позбутися жиру на животі

Жир на животі, особливо у нижній частині, є проблемою зоною для багатьох жінок. На жаль, навіть посилені тренування на прес і кардіо не завжди допомагають позбавитись від об’єму в цій області. Причиною цього часто стає неправильне харчування і переїдання: зайві калорії організм запасає на випадок морозу і голодування. Оскільки локально схуднути неможливо, накопичений жир тримається до останнього, саме тому навіть у струнких дівчат залишається животик (і, до речі, багато хто вважає це дуже спокусливим).

Причиною об’єму в області живота часто є вісцеральний жир. У такій ситуації мова йде вже не про естетику, а про здоров’я: вісцеральний жир оточує органи і стає причиною багатьох захворювань. Дуже важливо прийняти заходи і переглянути свої звички, адже у такому випадку на кону стоїть не прагнення до стандартів краси, а здоров’я.

Салат з лососем

Основні фактори, що впливають на появу жиру в області живота

  • Відсутність регулярних фізичних вправ.

  • Нестача сну.

  • Стрес.

Вісцеральний жир

Правила харчування для плаского живота

Насамперед слід раз і назавжди відмовитися від фастфуду, заморожених напівфабрикатів, цукру і трансжирів. Важливо не просто створити тимчасовий дефіцит калорій, а змінити свої харчові звички. Лимонади і фруктові соки краще замінити на чисту воду і трав’яний чай, шоколад - на несолодкі яблука, а складні лате і рафи - на чорну каву без цукру. Ви будете здивовані, скільки пустих калорій вийде уникнути протягом дня, не потрібно голодувати - достатньо робити правильний вибір. Більше того, якісний колд брю (кава, заварена холодним способом) на свіжому зерні з Ефіопії може смакувати набагато краще за молочне фрапучіно з сиропом і збитими вершками.

Кава колд брю

Другий важливий момент - клітковина. Як тільки ви збільшите кількість свіжих овочів, фруктів та цільнозернових продуктів у раціоні, насичення буде відбуватися набагато швидше, і вас буде менше тягнути на швидкі вуглеводи.

Щоб швидше побачити результат, уникайте алкоголю, оскільки він пригнічує обмін речовин, від цього швидше накопичиться жир в області живота.

Додайте білок і займіться спортом. М’язи спалюють жир навіть у стані спокою, позаяк високоякісний рослинний білок і регулярні тренування допоможуть швидше отримати підтягнуте здорове тіло.

Їжте повільно. Ставтесь до прийомів їжі з великою повагою: сервіруйте стіл, вибирайте свіжі продукти, виділяйте достатньо часу.

Яблука

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.