Натуральні продукти для спалювання жиру

Якщо до літа ви почали рішуче й активно готуватися до пляжного сезону, то до серпня відвідування спортзалу і збалансоване харчування повинно стати чимось буденним  і звичним. Помітили, що тіло звикло до навантажень і нового раціону, але результат поки не влаштовує? Можливо, слід звернути увагу на продукти, які стимулюють ліполіз, або розщеплення жирів. Через підшкірно-жирову клітковину часто не видно, як багато часу ви проводите у спортзалі, адже жир приховує рельєф м’язів. Є прості і доступні продукти, які допомагають процесу розщеплення жирів. Їх варто включити до раціону, щоб трохи простимулювати ліполіз. Не слід забувати про міру і зловживати цими продуктами: загальний стан і здоров’я органів набагато важливіше, ніж плаття розміру XS.

Сплювання жирів

Кава

У каві міститься кофеїн - цей інгредієнт допомагає прискорити розщеплення жирів. Згідно з дослідженнями Національного центру біотехнологічної інформації (NCBI), кофеїн здатний розігнати метаболізм на 16%, правда, такий ефект триває 1-2 години. У поєднанні з кардіотренуваннями пару разів на тиждень горнятко кави дає помітний ефект. Цікаво, що кофеїн ефективніше спалює жир у людей з відносно невеликою масою тіла, перетворюючи жирові клітини в енергію, а ось у людей з ожирінням цей процес відбувається трохи повільніше. Ще один важливий пункт - толерантність. З часом тіло звикає до доз кофеїну. Найкращий спосіб уникнути звикання - відмовитись на тиждень від кави. Збільшувати кількість еспресо у паперовому стаканчику не слід, адже кава таки має протипоказання.

  • Кава у вечірній час викликає порушення якості сну, позаяк краще пити напій у першій половині дня.

  • Маленьке горнятко кави містить близько 100 мг кофеїну (1 порція еспресо). Дозволена норма для здорової дорослої людини на добу становить 400 мг кофеїну.

  • Молоко знижує кислотність кави, що особливо актуально для людей з чутливим шлунком.

Кава

Білкові продукти

Найбільш природний і простий спосіб підвищити ліполіз - додати у раціон білок. Безсумнівний плюс такої зміни раціону - відчуття ситості та зростання м’язової маси. У 1999 році науковий журнал про проблеми ожиріння International Journal of Obesity провів дослідження, у якому прийняли участь 60 пацієнтів з надлишковою масою тіла, і з’ясувалося, що дієта з високим вмістом білка виявилась вдвічі ефективнішою за дієту з його помірним вмістом. Якщо не виходить збільшити кількість білкових продуктів у раціоні, то можна перед обідом або вечерею випивати склянку коктейлю на основі конопляного протеїну. Також можна трохи змінити звичні страви і додати, наприклад, до ранкової яєшні більше яєць, втім краще обмежитись тільки білком, відділивши його від жовтка.

  • У 1 яйці всього близько 8 г білка. Добова норма білка становить 1,5-2 г на 1 кг ваги.

  • Куряча грудинка є рекордсменом за кількістю білка (90 г білка у 100 г продукту). Всього 2 порції на добу задовольнять добову норму білка.

  • Одним із найкорисніших видів протеїну є конопляний. Цей білок містить 20 амінокислот і чудово засвоюється організмом.

Яйце

Зелений чай

Ще один продукт, який практично не містить калорій, але при цьому сприяє спалюванню жиру в організмі - зелений чай. Екстракт зеленого чаю допомагає позбутися від холестерину і знизити тиск. Катехіни у чаї перешкоджають абсорбуванню ліпідів і попереджують накопичення жирів. Формально зелений чай не спалює жир, а перешкоджає його накопиченню, але, тим не менш, він зменшує кількість підшкірно-жирової клітковини, а значить, допомагає досягти мети і знизити масу жирової тканини.

  • Зелений чай також містить кофеїн, близько 70 мг на одне горнятко.

  • Популярний зараз чай матча містить у 10 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай. Такі властивості відображаються не тільки на фігурі, а й на здоров’ї загалом.

  • Якщо у спеку немає бажання пити гарячий чай, спробуйте додати у склянку лід. Такий напій допоможе освіжитись і подарує бадьорість у спекотний день.

Матча

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.