Що потрібно знати про бекон

Бекон - один із улюблених додатків до яєць та панкейків з кленовим сиропом на сніданок, та й взагалі у будь-який час доби. Однак у нас бекон знайти можна не скрізь, а у багатьох ресторанах і кафе замість бекону приносять щось тільки здалека на нього схоже.

Давайте дізнаємося, що ж таке бекон насправді, як під цього маскують грудинку і як посмажити його до хрусткого стану.

Панкейки з беконом

Грудинка і бекон - це одне і те ж

Не зовсім. Але в нас дуже часто беконом називають копчену або солену грудинку. Для виготовлення бекону використовують тільки певні породи свиней. Їх так і характеризують - беконні породи. Найбільш популярним у світі є датський ландрас, який вийшов шляхом схрещування англійської білої свині та місцевої породи.

Смажений бекон

Що ж таке тоді бекон

Бекон - засолений шматок м’яса, частіше всього свині або інших тварин, його ще можуть закоптити після засолювання. Бекон роблять з цілої половини туші свині без нижніх кінцівок, хребта, кісток тазу і грудини. Не слід плутати бекон з салом - у них точно немає нічого спільного. Навіть якщо ми беремо свинячу грудинку, то це вже не зовсім бекон.

Є 2 види бекону: сухий (dry) і вологий (wet). Для сухого м’ясо натирають сіллю і спеціями, а вологий роблять за допомогою розсолу. Копчений бекон має більш інтенсивний смак та аромат, а також більш щільну структуру.

Тарт з беконом

Чи може бекон бути яловичим

Може. Хоча це не зовсім бекон, він є у продажі. Яловичий бекон роблять якраз із грудинки (з неї можна також приготувати пастрамі, бріскет і так далі). Яловичий бекон вибирають ті, хто не їсть свинину з релігійних переконань або вірить у міф про шкоду свинини.

Скибочки бекону

Як вибирати бекон

У нас дуже важко знайти так званий крафтовий бекон, а під його виглядом зазвичай продають солену грудинку. До вашої уваги кілька ознак хорошого бекону:

  • Упаковка. У правильному беконі між слайсами буде папір - так бекон максимально довго зберігає свої якості та аромат.

  • Прошарки жиру. У беконі вони повинні бути не більше сантиметра і чергуватися з м’ясними прожилками, у той час як в грудинці товщина жирової тканини може перевищувати 2 см.

  • Шкірка. Чиста та має рівномірний колір - значить перед вами якісний бекон, якщо на шкірці є щетина або розводи - це грудинка.

  • Склад. Бекону, крім солі та розсолу, нічого більше не потрібно, а ось різноманітні підсилювачі смаку або ароматизатори дуже часто застосовують при маринуванні грудинки.

Якщо ви купили бекон у вакуумній упаковці, то вдома його краще витягнути, загорнути в папір та залишити на ніч у холодильнику, щоб він просушився. Зранку аромат та смак стануть сильнішими.

Скибочки бекону

Як правильно смажити бекон

Головний ворог бекону - олія. Свинячий жир кращий за будь-яку олію. Багато хто добре пам’ятає, як в дитинстві у селі бабуся смажила на свинячому жирі, який наперед розтоплювати і закручували в банки. Тому смажити бекон потрібно на розпеченій пательні або у дуже сильно розігрітій духовці. Можна додати спеції, замаринувати його в соусі або глазувати.

Бекон глазований у пиві

Як зробити бекон хрустким

Поставте його на 5-7 хвилин у духовку, розігріту до 300 градусів. І не поспішайте витягати: вимкніть духовку і дайте бекону постояти ще декілька хвилин. Нехай охолоне на решітці або деці, зберігаючи структуру і форму.

Смаження бекону в духовці

З чим бекон їсти

Якщо хочеться спробувати бекон не лише з яєшнею або панкейками, то є дуже простий рецепт. У варену гречку нарізати авокадо, додати оливкову або іншу рослинну олію, натерти пармезан або будь-який інший сир. Взяти бекон сухого соління, глазувати його маринадом: соєвий соус, мед гірчиця, перець чилі. Після покласти на сильно розігріту пательню на 5-7 хв, декілька разів перегортаючи. Дати трохи охолонути і додати бекон у гречку.

 Яйця з беконом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.