Що треба знати про зелені помідори

Червоні і жовті помідори у цьому сезоні за популярністю у світі фуд-фото помітно поступилися зеленим томатам. Гурмани сповна оцінили сорти, котрі залишаються зеленими, навіть коли достигнуть. До речі, на смак зелені помідори не гірші за стандартні різновиди помідорів, а у деяких з них смакові якості навіть є кращими. Такі томати можуть бути набагато солодшими та соковитішими, до того ж є ідеальними не лише для салатів, а й у якості доповнення до гарячих закусок.

Зелені помідори

Чим відрізняються зелені помідори від червоних

  • Зелені помідори накопичують хлорофіл, який захищає організм від шкідливих речовин та зміцнює імунітет сильніше, ніж червоні томати.

  • Кущі зелених сортів менш вразливі до хвороб і впливу грибку, тому їх вирощують без використання пестицидів.

  • Зеленітомати рекомендовані людям з алергією на лікопін та антоціани. Ці пігменти зазвичай містяться у червоних помідорах та відносяться до корисних речовин, але часто викликають алергічну реакцію.

Зелені помідори

Рецепти з зеленими томатами

Чатні від Джеймі Олівера

Перетерти у ступці шматочки імбиру, часник і перець чилі. Зняти з допомогою кип’ятку з помідорів шкірку і дрібно нарізати. Перекласти разом зі спеціями із ступки в сотейник, додати 1 ч.л. гірчиці, кунжутну олію і 1 ч.л. цукрової пудри. Підігріти і мішати протягом 5-7 хвилин. Подавати на хлібному тості.

Чатні від Джеймі Олівера

Салат з зеленими помідорами та авокадо

Нарізати томати на скибочки і посолити, залишити на 10 хвилин. Приготувати заправку для салату: оливкова олія, ½ ч.л. меду, діжонська гірчиця. Додати до помідорів шпинат, шматочки авокадо і полити дресінгом.

Салат з зеленими помідорами та авокадо

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.