Що їсти від головного болю

Головний біль — один із найпоширеніших симптомів недомагання, адже причин у нього безліч (від перевтоми, недосипу та змін погоди і до наслідків вечірки, ПМС і банально поганого настрою). Більшість одразу шукає анальгетики, інші позбуваються від ниючих, пульсуючих та гнітючих спазмів у голові, масуючи скроні. Адже усім нам відоме непорушне правило: головний біль терпіти не можна. А ось про те, що полегшити її може і звичайна їжа, мало хто знає.

Головний біль

Печена картопля

На випадок, якщо напередодні ввечері ви перебрали з коктейлями, позбутися від стискаючих голову спазмів допоможе звичайна картопля. Річ у тім, що алкоголь не тільки зневоднює організм, а й приводить до втрати калію, на який така багата картопля. Важливо: ефективніше всього у даному випадку печена молода картопля, яку можна споживати у їжу зі шкіркою.

Печена картопля

Молоко

Нестачу калію та кальцію і організмі приводить до підвищення артеріального тиску, порушення мозкового кровообігу і, як наслідок, до головного болю. Молоко, як продукт, багатий на ці елементи, компенсує цей дефіцит, пригнічує головний біль і до того ж попереджує зневоднення організму.

Склянка молока

Вишня або вишневий сік

Уся справа в тому, що у ягодах вишні міститься флаваноїд кверцетин, яий володіє потужними антиоксидантною та протизапальною дією — простіше кажучи, знижує чутливість та больові відчуття. Не дарма речовина кверцетин застосовується в альтернативній медицині.

Вишневий сік і вишня

Банани

Однією з найбільш частих причин головного болю є розумова перевтома. Позбутися від неприємних відчуттів допомагає вітамін В6, на який багаті банани. А ще вони сприяють утворенню серотоніну, відомого у народі як гормон щастя.

Банани

Вівсянка

З вівсянкою та сама історія, що і з бананами: у ній містяться вітаміни групи В — успішні борці з головним болем та апатичним настроєм.

Вівсянка

Кава

Кава і чорний чай (обидва напої містять кофеїн) показані людям, що страждають на головні болі, мігрені та понижений тиск. Причиною подібних недомагань слугує розширення судин мозку, а кофеїн якраз їх звужує, блокуючи больовий синдром. Не кажучи вже про енергетичний допінг. Не дарма більшість анальгетиків містять кофеїн у невеликих дозах. Втім, з кавою важливо знати міру: при її надмірному споживанні протягом дня ефект буде зворотнім.

Чашка кави

Насіння льону, мигдаль, арахіс

Серед усіх переваг мигдалю є одна найважливіша — у ньому міститься магній, що приводить у норму тиск і, відповідно, знімає спазм. Арахіс у цьому контексті є ефективним при гормональних головних болях, а насіння льону діє як анальгетик при мігрені за рахунок жирних кислот Омега-3.

Мигдаль

Кавун

Неймовірно, та факт: приступи головного болю досить часто виникають на фоні зневоднення організму (памятаєте про передоз з алкоголем?). Так ось соковитий кавун — панацея від цієї біди: не важливо, споживаєте ви його сольно чи у складі будь-якої страви. Ось тільки доступні такі “ліки” не цілий рік.

Кавун

Лосось

Цьому продукту під силу блокувати хронічні головні болі, а все за рахунок високого вмісту кислот Омега-3 — найкорисніших жирів для серця, судин та мозку. Особливо ефективною є жирна риба при так званих “голодних” болях, викликаних, наприклад, надто великим інтервалом між прийомами їжі.

Лосось

Шпинат 

Про надкорисні властивості шпинату говорити зайвий раз не доводиться — це джерело мінеральних речовин і один із найкорисніших видів зелені. Шпинат допомагає знизити тиск, позбавляє від мігрені і навіть попереджує похмільний синдром завдяки вмісту вітаміну В2, який заспокійливо діє на нервову систему, а бонусом вирівнює шкіру та надає здорового блиску волоссю.

Шпинат

А про застосування продуктів харчування у народній медицині розкаже стаття - https://harchi.info/articles/vykorystannya-produktiv-harchuvannya-u-narodniy-medycyni.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.