Шоколад може бути кориснішим за фрукти

Споживання шоколаду може бути набагато кориснішим за багато фруктів по позитивному ефекту харчування для здоров'я. Особливо програють за своєю користю популярним солодощам з какао-бобів, на думку вчених, фруктові соки.

Яблуко проти шоколаду

Завдяки роботі медиків з Великобританії любителі шоколаду знову отримали виправдання своєї пристрасті до солодкого: вчені заявили, що для зміцнення здоров'я буває корисніше з'їсти шоколад, ніж фрукти.

Як кажуть британські вчені, шоколад може бути кращим за фрукти, так як у ньому більше важливих для хорошого самопочутелементів. Експерти відмічають, що доступні сьогодні у продажу фрукти збіднені вітамінами, а соки з фруктів містять багато цукру. Шоколад містить більшу кількість антиокислювачів та інших необхідних речовин, ніж фрукти і фруктові соки, і з цієї точки зору є більш корисним.

Фрукти

Експерти нагадали, що у шоколаді містяться вітаміни РР, В1 і В2, Е і мінеральні речовини залізо, магній, калій, кальцій, натрій. Також вчені відмічають, що корисним можна вважати тільки шоколад, у якому міститься досить високий рівень какао-бобів, починаючи з 60% какао-бобів. Спеціалісти порекомендували у якості такого лише чорний шоколад

У минулому році світовий ринок шоколаду зіштовхнувся з серйозним дефіцитом какао-бобів, через що ціни на цей продукт відчутно зросли. Багато експертів вважають, що шоколад, який справді відрізняється високим відсотком натуральних какао-бобів, сьогодні не може бути дешевим.

Шоколад

А як приготувати корисний шоколад у домашніх умовах читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korysnyy-shokolad-gotuyemo-vdoma.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.