Як приготувати ідеальні панкейки

Пухкі панкейки з золотистою скоринкою - ідеальний сніданок. Їх можна подавати як з солодкими топінгами на кшталт фруктів або варення, так і з солоними додатками. Давайте дізнаємося, як досягти ідеальної текстури та як правильно смажити панкейки.

Ідеальні панкейки - пухкі, круглі та великі. Вони не повинні бути занадто солоними або солодкими, тому що їх прийнято їсти з різними додатками. Хтось надає перевагу пакейкам з ягодами і кленовим сиропом, а комусь подобається їсти їх з беконом - на американський манер.

Панкейки

Панкейки чи оладки

Оладки в основному готують на дріжджах, а в панкейках використовують збитий білок - за текстурою це швидше бісквіт. Традиційно оладки і млинці смажать на олії, а панкейки - на сухій пательні, бажано тефлоновій. Саме тому перші панкейки виходять хрусткими і карамелізованими, а другі - більш сухими по структурі.

Панкейки з беконом

Яке борошно вибрати

Дуже добре для панкейків підійде борошно вищого сорту з високим вмістом клейковини. Його обов’язково потрібно просіяти, щоб прибрати грудочки та збагатити киснем.

Приготування панкейків

Як досягти пухкості

Жовток дає смак, колір та жирність, а білок - пухкість. Для ідеальних панкейків молоко, жовток і борошно можна мішати чим завгодно. Білок краще збивати вінчиком або блендером до піків, а потім вводити його в тісто, акуратно помішуючи лопаткою знизу догори, поки маса не стане однорідною. Пропорції приблизно наступні: на 1 яйце - 200 г борошна.

Панкейки в розрізі

Панкейки з ягодами і кленовим сиропом

  • Борошно - 200 г.

  • Яйце - 1 шт.

  • Молоко - 100 мл.

  • Розпушувач - 5 г.

  • Масло вершкове - 30 г.

  • Цукор - 30 г.

  • Сіль - 3 г.

Змішати і просіяти борошно та розпушувач. Додати жовток, молоко і топлене вершкове масло. Білок збити міксером. Як тільки з’явиться піна, додати у нього цукор і збивати далі до піків. Потім з’єднати білки з іншими інгредієнтами, акуратно перемішуючи лопаткою знизу догори.

Пательню трохи прогріти (на середньому вогні). Додати декілька крапель олії та розтерти сухою серветкою по поверхні. Смажити з обох боків до появи золотистої скоринки. Готові панкейки прикрасити ягодами і подавати з кленовим сиропом.

Панкейки з ягодами і кленовим сиропом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Ви готували за цим рецептом? Тільки зіпсував продукти((((


Вхід на сайт

Так, готували. Правда, цукор та сіль регулювали на смак. А в чому саме у вас вийшла проблема при приготуванні - консистенція, смак?