Ідеальні поєднання продуктів

Експерти стверджують, що споживання певних продуктів харчування разом суттєво підсилює їх корисні властивості. Вони назвали найбільш вдалі поєднання продуктів.

Яйця з помідорами, яйця з цибулею. Зі слів дієтологів, томати і цибуля відрізняються підвищеним вмістом селену, необхідного для правильної роботи статевої системи організму. Краще всього селен засвоюється організмом у поєднанні з вітаміном Е, на який багаті яйця. Дуже важливо споживати продукти з вмістом цим мікроелементів одночасно, однак слід пам'ятати, що надто довга теплова обробка руйнує ці вітаміни.

Яйця з томатами

Броколі та яйця, шпинат і яйця. У курячих яйцях міститься рекордна кількість вітаміну D,тоді як броколі і шпинат є одними з найкращих джерел кальцію. При цьому кальцій дуже погано засвоюється без вітаміну D. Болгарський перець та сочевиця, насіння кунжуту та листова зелень. Згідно зі статистикою, організм кожної 4-тої жінки постійно зазнає дефіциту заліза. Продукти, що містять цей елемент, краще всього споживати у поєднанні з продуктами, багатими на вітамін С. Річ у тім, що аскорбінова кислота, яку у великих кількостях містять паприка, петрушка, болгарський перець, кріп, черемша, дає доступ еритроцитам до джерел, буквально набитих залізом — кунжутному насінню та сочевиці.

Броколі

Помідори та рослинна олія. Томати діють організму дуже цінний антиоксидант — лікопін, засвоюватись котрому допомагають рослинні жири. Зі слів експертів, найкращими друзями помідорів є оливкова та лляна олії.

Шпинат та авокадо. Шпинат є скарбницею лютеїну та вітаміну А, які є необхідними для підтримки здоров'я очей. Авокадо ж багате на корисні правильні жири, які допомагають організму засвоювати ці корисні речовини.

Курка і морква. У моркві міститься рекордна кількість вітаміну А, однак організму буде вкрай важко отримати його без цинку, на який багате куряче м'ясо.

Курятина з морквою

Печінка і капуста, печінка та яблука, чи гранат. Печінка та яблука містять багато заліза, однак засвоюються вони зовсім по-різному. Процес засвоєння заліза проходить набагато краще при поєднанні його з вітаміном С, на який багата капуста.

Яловичина і червоне вино. Таке поєднання сприяє суттєвому зниженню рівня поганого холестерину у крові, завдяки підвищеному вмісту поліфенолів у вині. 

Яловичина з червоним вином

Також, зі слів дослідників, ідеальними поєднаннями продуктів є лосось та червоне вино, йогурт і подрібнене насіння льону, вівсяна каша і яблука, вівсянка та апельсиновий сік, сир та хліб, зелений чай і лимон, яблука і шоколад.

А про незвичайні, але смачні, поєднання продуктів розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nezvychayni-poyednannya-produktiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.