Які звички у харчуванні допоможуть зберегти молодість

Кожна людина хоче бути здоровою, енергійною та виглядати молодше. І харчування є одним з найважливіших факторів, що впливають на стан нашого організму та якість життя загалом. Те, що ми їмо, скільки і коли, відображається на нашому зовнішньому вигляді, активності та емоційному стані.

Важко заперечити, що часто, наприклад, наявність зайвої ваги супроводжується рядом незручностей, а то і проблем, як естетичних, та і фізичних та психологічних.

Зайва вага - не єдиний результат неправильного харчування. Також, можна спостерігати погіршення якості шкіри обличчя та тіла, тьмяність волосся, ламкість нігтів. Суттєво відкласти прояви цих ознак старіння та продовжити молодість допоможуть звички здорового харчування.

Вітамінний салат

Уникайте переїдання

Їсти потрібно достатньо, але не забагато. Для цього важливо визначити підходящий розмір порції, їсти не поспішаючи та не відволікаючись, щоб не пропустити момент насичення.

Порція салату

Виберіть та дотримуйтесь режиму харчування

Оптимальний варіант: 3 основних прийоми їжі - сніданок, обід та вечеря, і 2 легких перекуси між ними.

Годинник та тарілці

Збалансуйте раціон

Організму для повноцінної роботи необхідна достатня кількість білків, жирів та вуглеводів (БЖВ). Можна дотримуватися середньостатистичних норм щодо співвідношення БЖВ: 30% білків / 30% жирів / 40% вуглеводів. Для того, щоб досягти індивідуальні цілі, потрібно проконсультуватися з дієтологом, який допоможе підібрати персональний раціон харчування.

Боул з м'ясом та овочами

Вибирайте якісну їжу

Те, що ми їмо і в якому вигляді, має величезне значення. Позаяк, необхідно надавати перевагу стравам, приготованим дієтичними способами. Вареним, тушкованим, приготованим на парі і на грилі. А також свіжим овочам та фруктам.

Жінка готує салат

Підтримуйте водний баланс

Вода допомагає прискорити метаболізм і виводить токсини, що позитивно впливає на якість шкіри та сприяє схудненню.

Склянка води

Дієта, що сприяє молодості

Якщо ви хочете змінити свій спосіб життя та відношення до їжі - зверніть увагу на алкалінову дієту. Це система харчування з повною або частковою відмовою від продуктів, які, так би мовити, закислюють організм. Будь-який продукт при перетравлюванні створює в організмі кислотну або лужну реакцію. На відміну від лугів, кислоти виводяться з організму важко і мають властивість накопичуватися. У тому випадку, якщо природний баланс між кислотою та лугом порушений, розвиваються різноманітні захворювання, погіршується самопочуття, прискорюються процеси старіння. Якщо ви хочете спробувати цю дієту, проконсультуйтеся зі спеціалістом та здайте необхідні аналізи.

Овочі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.