Що приготувати з батату

Після справжнього кулінарного буму на авокадо у соціальних мережах всі прихильники здорового способу життя переключились на батат (він же солодка картопля). Корисна і смачна заміна традиційній картоплі - ідеальний інгредієнт для правильного харчування.

До вашої уваги найкращі рецепти з бататом, які прості у приготуванні, і, можливо, стануть вашими новими коронними стравами.

Батат-фрі з соусом з авокадо

Наріжте батат на скибочки, посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією та поставте запікатися в духовку на 35 хвилин. Поки страва готується, приготуйте соус з авокадо. Перетворіть овоч у пюре, додайте морську сіль та декілька крапель лимонного соку. Подавайте до гарячого батату.

Батат-фрі з соусом з авокадо

Хумус з батату

Запечену солодку картоплю і консервований нут перетворіть у пюре за допомогою блендера, додайте пасту тахіні, лимонний сік і перець чилі. Подавайте до хлібців з кукурудзяного борошна або крекерів.

Хумус з батату

Крем-суп з батату

Зваріть овочевий бульйон, додайте до нього свіжий подрібнений батат, моркву, цибулю та броколі. Коли суп буде готовий, перетворіть його у пюре за допомогою блендера, додайте вершки, дрібку зіри, морську сіль і перець.

Крем-суп з батату

Тости з бататом

Наріжте батат колами і запечіть у травах, часнику та оливковій олії. Коли солодка картопля буде готова, використовуйте її в якості заміни хлібним тостам. Чудовим акомпанементом стануть гуакамоле, козячий сир та кабачкова ікра.

Тости з бататом

Запечений батат з кукурудзою та квасолею

Наріжте солодку картоплю навпіл та поставте запікатися у духовку на 35 хвилин. Приготуйте начинку для овоча: посмажте консервовану квасолю і кукурудзу з грибами, додайте трохи томатної пасти з базиліком. Коли батат буде готовий, змішайте м’якоть зі смаженими овочами, додайте соус з авокадо, крем-сир і подрібнену зелень.

Запечений батат з кукурудзою та квасолею

Пюре з батату

Зваріть або запечіть солодку картоплю, почистіть овочі від шкірки та перетворіть у пюре. Додайте топлене вершкове масло, молоко, сіль і яйце. Перемішайте та подавайте у якості гарніру.

Пюре з батату

Панкейки з батату

Натріть на крупній тертці батат, додайте кукурудзяне борошно, сіль, перець, яйце і приправи. Смажте на рослинній олії та подавайте з легким йогуртовим соусом.

Панкейки з батату

Боул з печеним бататом, кіноа і нутом

Змішайте у глибокій тарілці кіноа, смажений в оливковій олії та спеціях нут, печену солодку картоплю, авокадо, томати черрі та шпинат. У якості заправки підійдуть соуси на основі оливкової олії, бальзамічного оцту та насіння кунжуту.

Боул з печеним бататом, кіноа і нутом

Гратен із батату

Ідеальний варіант для тих, хто обожнює класичний гратен з картоплі. Наріжте батат колами та викладіть в форму, чергуючи зі сметаною, сиром і часником. Поставте запікатися у духовку на 35 хвилин - до золотистої скоринки.

Гратен із батату

Вегетаріанський бургер з бататом

Приготуйте котлети з батату: печену солодку картоплю перетворіть у пюре за змішайте з цибулею, часником, насінням чіа, куркумою і пшеничним борошном. Сформуйте котлетки та запікайте при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин. Зберіть бургери: на половинку булочки покладіть котлету, помідор, пюре з авокадо, редис, червону цибулю, шпинат і майонез. Накрийте другою половиною булочки та подавайте з бататом-фрі.

Вегетаріанський бургер з бататом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.