Соціальні ініціативи у боротьбі з коронавірусом

Пандемія та карантин стали ще тим випробуванням для всього людства. Хтось не сприймає небезпеку всерйоз і жартує на цю тему, хтось готовий забарикадуватися вдома до наступного року, та всім часом знайоме відчуття безпорадності. Проте, є один рецепт, як подолати кризу та зробити своє і чиєсь життя трішки кращим - взаємодопомога. У ці непрості часи українці об’єднуються, адже разом - ми сила. Що ж робиться у світі та в Україні, щоб допомогти тим, хто цього потребує, під час карантину, і як можна долучитися до боротьби з коронавірусом.

Рука допомогти

Допомога пенсіонерам

Чи не під найбільшою загрозою наразі опинилися літні люди. Адже саме категорії 60+ коронавірус загрожує найбільше, позаяк їм радять особливо суворо дотримуватись карантинних заходів і не виходити з дому. Тим часом, їсти щось треба, а не всі старенькі мають дітей та онуків, які здатні про них попіклуватися. Саме тому практично у всіх містах України є волонтерські групи, які допомагають літнім людям: купують для них воду і продукти харчування, можуть сходити за ліками, вигуляти домашніх улюбленців, винести сміття, або ж просто перевірити самопочуття.

Пенсіонер з пакетами

Благодійні фонди

Окрім нових ініціатив, активно продовжують працювати і благодійні фонди. За офіційними даними, наприклад, тільки у Києві мешкає близько 12 тисяч самотніх людей похилого віку. Наприклад, фондиЖиттєлюб” і “Старенькі” збирають кошти для забезпечення старшого покоління продуктами харчування. Тим часом, понад 8 тисячами людей з геріатричних пансіонатів опікується фондLet’s help”. Також, піклуються про забезпечення їжею безхатченків та людей похилого віку такі фонди як “Молодь за мир” і “Допоможи безпритульному”. Усі ці організації будуть раді будь-якій фінансовій або волонтерській допомозі. Це лише декілька прикладів,  адже у багатьох містах України діють місцеві благодійники.

Паперові фігурки людей

Їжа для лікарів

Лікарі захищають нас на передовій боротьби з коронавірусом, отже найменше, що ми можемо зробити, це покращити їх умови праці. У той час, як багато швейних фабрик починають шити маски та захисні костюми, сервіси з доставки їжі та ресторани опікуються питанням харчування лікарів.

Наприклад, у рамках соціальної ініціативи #ПідтримуюЛікарів у Box Catering у Києві та Одесі можна замовити та оплатити гарячий обід для лікарів медзакладів, що боряться з пандемією коронавірусу.

Мережа ресторанів італійської кухні Mafia Україна з початку карантину забезпечує на постійній основі комплексними гарячими обідами лікарів з Харкова, Києва, а незабаром і Дніпра.

У Львові, Вінниці та Івано-Франківську піцерія LA П’ЄЦ підтримала ініціативу #піцамедикам та передала її своїм колегам по цеху.

І все більше компаній підхоплюють таку ініціативу і пропонують свої варіанти харчування для медиків.

Медики

Допомога онлайн

Щоб не загубитися та допомогти всім потребуючим та бажаючим запрацював сайт https://covid19help.com.ua/, який було створено в рамках соціальної ініціативиВірус позитиву”. На сайті можна знайти базу волонтерських організацій, розділених на тематичні категорії. У кожній з них усі, хто потребує (лікарі, пенсіонери, незахищені верстви населення, інші громадяни) можуть зайти, куди звернутися по допомогу. Також на сайті є окремий розділ для тих, хто хоче допомагати.

Сайт https://covid19help.com.ua/

Інші соціальні ініціативи

Одна з дуже корисних ініціатив - #Підвезилікаря - добровольці з власним транспортом зголошуються допомогти лікарям у різних містах добратися на роботу та додому після зміни, адже обмеження у роботі громадського транспорту створили багато труднощів для тих, хто не має власного автомобіля.

Фонд допомоги армії “Повернись живим” в умовах карантину продовжує дбати про бійців на передовій, забезпечуючи їх захисним одягом, тестами на коронавірус, засобами для дезінфекції.

А всеукраїнський центр волонтерів People’s Project збирає кошти на придбання медичних засобів індивідуального захисту для медиків по всій країні.

Банер #Підвезилікаря

Під час пандемії коронавірусу дуже важливо не лише мити руки та дотримуватись соціальної дистанції, а й допомагати тим, хто цього потребує. Лише так країна зможе максимально швидко та ефективно впоратися з проблемою. Давайте почнемо з себе і своїх рідних, а по можливості не обмежимося колом найближчих людей.

Більше про соціальні ініціативи у різних містах України та в світі, читайте у наступних статтях.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.