Смузі для імунітету

У кінці зими та на початку весни захисні властивості організму поступово знижуються, що часто приводить до авітамінозу і застудних захворювань. Дієтолог марки органічних продуктів Organic Religion Тара Остроу розповіла, як правильно харчуватися у весняний період, і які продукти слід додати до свого раціону.

Смузі

Продукти проти застуди та грипу

Важливо пам’ятати, що головні поживні речовини, які сприяють підвищенню імунітету - це вітамін С, вітамін Е, бета-каротин, селен, цинк і вітамін D. Додавайте до свого раціону продукти з вітаміном С: апельсин, грейпфрут, томат, солодкий перець, чорницю, полуницю, папаю, ківі, журавлину та броколі. Джерела дуже важливого для жінок вітаміну Е - авокадо, мигдаль, насіння соняшника та шпинат - крім підвищення імунітету нададуть вашій шкірі здорового блиску. Також не забувайте про бета-каротин, він міститься у моркві, бататі та сквоші (мускатному гарбузі) - ці овочі ідеально підходять для приготування ароматних крем-супів. Також добре готувати зелені смузі для імунітету і додавати в них продукти, що містять селен: бразильский горіх, насіння соняшника, злаки та цибулю. А джерелами цинку можна прикрасити будь-який овочевий салат (гарбузове насіння, кунжут і зелений горошок), доповнивши свій поживний перекус мигдалевим молоком - дуже смачним джерелом вітаміну D.

Цитрусовий салат

Рецепти проти депресії

Додайте у раціон більше овочів та фруктів зеленого, червоного та помаранчевого кольору. Наприклад, теплий салат з кіноа або булгуру можна доповнити шматочками печеного гарбуза, перцю, моркви, буряку та броколі - це дуже смачно. В’ялені томати, кеш’ю та шпинат - ці інгредієнти підходять для крем-супів та соусів для пасти. Також не забувайте про корисні солодощі: мед, сироп агави, сироп топінамбура. Вони піднімуть настрій, збадьорять і зарядять організм корисними вітамінами та мікроелементами.

Салат з кіноа та гарбуза

Інгредієнти для смузі у міжсезоння

Сезонні соки, смузі, а також детокс-програми повинні бути збалансовані таким чином, щоб уникнути зайвого навантаження на травну систему, позаяк тут важливо не лише вибрати корисні інгредієнти, а й правильно поєднувати їх між собою. Готуйте смузі зі свіжого гарбуза, солодкого апельсину і з корицею. Гарбуз - чудовий овоч, багатий на вітаміни А і Е, які допомагають шкірі набути природного блиску, а високий вміст клітковини в апельсині захищає від захворювань серця, нормалізує роботу кишківника і контролює рівень цукру у крові. Такий сік допомагає підтримувати міцний імунітет, що є особливо важливим у міжсезоння.

Інший смачний рецепт - смузі з імбирем для імунітету. До його складу входить морква, будь-яке горіхове молоко, кориця, імбир та мед. В основі - бета-каротин, який приймає участь у відновленні клітин шкіри, сприяє гарному зору і міцному імунітету. У цьому смузі вітамін Е захищає бета-каротин від окислення, що сприяє його ефективному засвоєнню. Завдяки властивостям імбиру, меду та кориці - бадьорить і тонізує, володіє бактерицидним ефектом.

Смузі з моркви



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.