Як відмовитись від кави

Кава - легальний наркотик, ви в курсі? Якщо вас засмоктало у цю наркотичну безодню і ви не знаєте, як звідти вибратись, маємо для вас декілька порад.

Не забувайте тільки, що звичка виробляється мінімум за 21 день, тому запасіться терпінням.

Кава

Зменшуйте кількість кави поступово

Різко кидати звичку пити каву дуже важко, тому почніть з меншого: скоротіть кількість кави до 1 горнятка на добу. Вже від зменшення кількості кофеїну ви відчуєте ефект.

Кава на вагах

Зелений чай

За вмістом кофеїну зелений чай не поступається, а іноді навіть переважає каву. Позаяк, щоб прокинутись зранку, заваріть собі чай і насолоджуйтесь приливом бадьорості. Протягом дня не відмовляйтесь пити зелений чай - його можна споживати як гарячим, так і холодним, наприклад, з лимоном, у якості альтернативи лимонаду.

Зелений чай

Цикорій

Цикорій хоч і не так тонізує, як кава, але принаймні нагадає про улюблений кавовий смак. До того ж він дуже корисний для організму, зокрема для травлення. А це в свою чергу допомагає позбутися зайвої ваги.

Цикорій

Вітаміни

Млявий стан і хронічний недосип може бути пов’язаний з нестачею вітамінів. Тому потурбуйтесь про щоденний комплекс вітамінів. Мінімум - вітаміни А, С і Е, котрі покращать зовнішній вигляд і нададуть бадьорості. Ідеально - мультивітамінний комплекс, який потрібно повторювати раз на 3-6 місяців.

Вітаміни

Глюкоза

Відмовлятися і від кави, і від цукру - складний крок, який з великою ймовірністю приведе до зривів. Плюс не забувайте, що глюкоза дає додаткову енергію, тому з солодким відмовлятися від кави буде набагато легше.

Цукор



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.