Більше цікавого про мандарин

Мандарин — цитрусовий фрукт, батьківщиною якого вважається Китай. У Європу його завезли тільки на початку 19 століття. Слово “мандарин” у перекладі з іспанського означає “легко очищується”.

У мякоті мандарина міститься вітамін С, органічні кислоти, клітковина, мінеральні солі. А у шкірці фруктупровітамін А, цукор, ефірні олії.

Мандарин — дієтиний продукт, що підвищує апетит та покращує обмінні процеси. Також, мандарини чинять загальнозміцнюючу дію на організм.

Плоди мандарина споживають у свіжому вигляді. Також фрукти використовують для приготування соків, компотів, солодких страв, випічки, соусів, птиці, риби та фруктових салатів.

Мандаринову шкірку використовують у приготуванні варення, лікарських препаратів, настоянок, сиропів. Вона також допомагає у боротьбі з випадінням волосся та лупою.

Однак не всі можуть їсти мандарини без наслідків, у багатьох вони викликають алергію та подразнюють кишечник.

Тому не варто налягат на ці фрукти при виразкових захворюваннях кишечника, шлунку та підвищеній кислотності.

Мандарини

Харчова цінність

Мандаринове дерево

Порада

Їсти мандарини рекомендовано разом з білою сіточкою, оскільки та містить глікозиди. Ці речовини здатні зміцнювати судини.

Як вибрати

Сік, який виділяється зі шкірки при легкому стисканні мандарина — показник стиглості та свіжості.

Не слід вибирати мандарини з вмятинами або мякими ділянками на плодах, які вказують на те, що фрукт є підмороженим при транспортуванні або підгниває.

Кислі сорти мандарин зазвичай є приплюснутими або крупними.

Як зберігати

Краще всього фрукти зберігаються у спеціальному відділі холодильника, там вони не гниють і не пересихають навіть протягом місяця.

Мандарини на гілці з листочками зберігаються набагато довше.

Натерши шкірку мандаринів рослинною олією, можна продовжити термін їх зберігання. 

Краще всього мандарини почувають себе у звичайній сітці, але ніяк не у поліетиленових пакетах, без повітря вони задихнуться.

Мандарини

Більше про користь фруктів та ягід розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-fruktiv-ta-yagid-korotko-i-yasno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.