Чому слід почати їсти селеру прямо зараз

Селера перевершує багато популярних овочів та фруктів за користю, але більшість людей у нашій країні досі не знайомі з цим надзвичайним овочем.
Пора це виправляти, адже селеру однозначно заслуговує на вашу увагу. Усі частини цього овочу їстівні: корінь, стеблини, листя. Закликаємо вас купити селеру при наступному поході за продуктами.

Чим же корисний цей чудо-овоч? Давайте дізнаємося.

Селера

Врівноваження кислотно-лужного балансу

Селера - лужний продукт, який регулює рівень кислотності.

Зниження рівня поганого холестерину

Результати дослідження вчених з Чикаго показали, що споживання 2 стеблин селери щодня може знизити рівень поганого холестерину на 7 відсоткових пунктів.

Зниження артеріального тиску

Кожна з частин селери у сирому вигляді корисна для гіпертоніків. Окрім зниження тиску, селера покращує кровообіг завдяки активному компоненту фталіду у її складі.

Смузі з селери

Джерело хороших солей

Корінь селери багатий на натрій, такий необхідний для підтримки нашого здоров’я.

Полегшення запальних процесів

Селера корисна при акне, астмі, болю в суглобах та інфекціях легень, вона знімає запалення та сприяє відновленню тканин.

Позитивний вплив на зір

У одній крупній стеблині селери до 10% добової норми вітаміну А, який підтримує здоров’я очей та попереджає вікову дегенерацію зору.

Селера

Зняття нервового напруження

Селера багата на мінерали, які позитивно впливають на нервову систему. Зокрема, магній допомагає заспокоїтись та розслабитись. Введіть селеру до меню своєї вечері та спіть спокійно.

Дієтичний продукт

У одній стеблині селери міститься всього 10 калорій, тому вона чудово підходить для тих, хто слідкує за фігурою.

Покращення травлення

У складі селери багато води та нерозчинної клітковини, тому вона полегшує проходження їжі по кишечнику. Оскільки цей овоч має очищувальні та сечогінні властивості, під час розладів шлунку від його споживання краще утриматись.

Шматочки селери

Попереджує розвиток онкологічних захворювань

Одразу декілька досліджень підтвердили ефективність селери у боротьбі з раком. Флавоноїд лютелоїн у його складі пригнічує ріст ракових клітин, зокрема у підшлунковій залозі. Також експерименти показали, що регулярне споживання селери може затримувати утворення ракових клітин молочної залози.

Покращення сексуальної функції

У складі селери є 2 феромони: андростенон і андростенол. Коли ми їмо стеблі селери, ці феромони вивільняються та підвищують рівень збудження.

Рецепти з селерою

Стеблини селери можна їсти у сирому вигляді самостійно або у компанії інших закусок: хумусу, кисломолочного сиру або арахісового масла. Також селеру можна і потрібно використовувати для приготування страв, соусів і напоїв.

Закуска з селери

Як вибирати селеру

Вибирайте селеру з темними стеблинами: чим насиченішим є колір, тим яскравіший аромат. Листя овочу повинні бути свіжими, стеблини - прямими та негнучкими. Їжте свіженарізану селеру: чим довше вона пролежить нарізаною, тим менше поживних речовин у ній залишиться. Тушкована селера майже така ж ароматна і корисна: у ній зберігається до 99% поживних речовин.

Тушкована селера



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.