Чи впливає харчування на лібідо

Чи правда те, що ми їмо, має прямий вплив на вплив на  сексуальний потяг. Давайте спробуємо розставити всі крапки над “і”.

Лібідо - потяг до протилежної статі, на думку засновника психоаналізу Зігмунда Фрейда, основна життєва енергія та основа основ. Здорове статеве життя багато в чому визначає репродуктивне здоров’я чоловіків та жінок і слугує запорукою гарного мікроклімату в родині.

Інжир на тарілці

Що впливає на сексуальний потяг

Все. Усе, що пов’язано з кровообігом, гормонами, фізичним болем або дискомфортом, а також ліки (в тому числі антидепресанти та оральні контрацептиви) і, звісно, їжа у раціоні. Наприклад, низькокалорійна дієта, якщо ви раптом вирішите її дотримуватися, може опустити рівень вашого сексуального потягу до рівня плінтусу.

Із лібідо пов’язано безліч міфів та хибних уявлень, але те, що на нього впливає раціон - незаперечний факт. Це відбувається за рахунок загального підвищення рівня енергії та стимулювання утворення певних гормонів. Є багато досліджень, результати яких доводять, що з великою ймовірністю високе лібідо матимуть прихильники здорового харчування, зокрема, середземноморської дієти: з великою кількістю овочів, фруктів, риби та морепродуктів. Ваш раціон подібний на такий? Так, ми живемо не в Греції, але покращити ситуацію конкретно у вашому меню можна.

Устриці

Яким повинен бути раціон для хорошого лібідо

У меню повинні бути присутні корисні жири: 2-3 рази на тиждень споживайте у їжу жирну морську рибу дикого походження (лосось, тунець, скумбрія, сардини, тощо). Зверніть увагу, що мова йде не про фермерську рибу.

Кожного дня - нерафіновані олії, сирі горіхи, авокадо, кокосова олія. До речі, олію слід використовувати саме для заправки, а не для приготування їжі шляхом смаження. В останньому випадку олія набуває канцерогенних властивостей. І, звісно, має негативний вплив на лібідо.

Кожного дня їжте 400-500 г овочів та фруктів, надаючи перевагу тим, що володіють низьким глікемічним індексом. За це вам подякує не лише лібідо, а й мікробіом.

Гарбуз

Важливо розуміти, що говорячи про здорове харчування, не маються на увазі такі дієти, як палео, кето, вегетаріанство, тощо. Мова йде саме про збалансований раціон достатньої калорійності з правильними пропорціями білків, корисних жирів та повільних вуглеводів. Важливо не переїдати, навіть легких страв. Про який сексуальний потяг може йти мова, якщо обидва партнери з набитим шлунком? Також, часто такі наслідки неправильного харчування, як зайва вага, метаболічний синдром, серцево-судинні патології, також негативно впливають на лібідо. У таких випадках, перехід на здорове харчування є невід’ємною частиною терапії та способом повернути лібідо на належний рівень. Якщо при вищезгаданих проблемах нічого не змінювати, а надіятися, наприклад, на устриці, результату не буде.

Авокадо тост

А як щодо продуктів-афродизіаків

Продукти-афродизіаки справді існують, але слід розуміти, що це не чарівні пігулки. Гіркий шоколад (понад 75% какао-бобів), селера, спаржа, морепродукти, червона ікра, прянощі, мед, червоне вино, чорна кава - у невеликих кількостях і як додатковий захід для підвищення сексуального потягу працюють. У лібідо є психологічна складова - бажання, і фізична - збудження, і збій може статися на будь-якій з них. Але регулярні та тривалі порушення у цій сфері - сигнал насторожитися та звернути увагу на своє здоров’я, і фізичне, і емоційне.

Пара їсть полуницю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.