Афродизіаки - міф чи реальність

Цілком нормально, коли, вибираючи продукти для щоденного раціону, ми починаємо вивчати їх корисні властивості і те, як та чи інша їжа впливає на організм. Якісь властивості виявляються досить очевидними, а інші стають несподіванкою. Наприклад, афродизіаки, котрі, як багато хто стверджує, здатні чинити вплив на сексуальний потяг і можуть стати надійним помічником у любовних стосунках.

Своєю назвою афродизіаки завдячують богині краси та кохання Афродіті. Загалом, це продукти харчування, споживання яких приводить до виникнення чи посилення статевого потягу. Принаймні, таке пояснення існує в теорії.

Стіл сервірований для романтичної вечері

Чи існують афродизіаки насправді

До того моменту, як медицина винайшла відому віагру та інші засоби для покращення потенції, певні продукти виконувати роль народної медицини. Дія таких продуктів ніколи не була науково доведена. Саме тому сьогодні виникає справедливий сумнів, чи не є афродизіаки просто плацебо, розкрученим маркетологами.

Насправді продуктів, які моментально викликають сексуальне бажання у чоловіків та жінок немає. Наш організм - занадто складний механізм для такого простого впливу. Виходить, що сила афродизіаків сильно перебільшена. Помилково вважати, що вони напряму можуть викликати сильне збудження із втратою власного контролю. Це не панацея і не ліки, однак лікарі все ж визнають, що дотичний вплив на лібідо афродизіаки мають.

Авокадо

Наприклад, статевий потяг людини дуже знижений, коли вона тривалий час знаходиться у поганому настрої і стоїть на межі депресії. Повернути гарний настрій допомагають продукти, що містять ендорфіни. Саме тому шоколад займає передове місце у списку афродизіаків. Сюди ж можна зарахувати жовтий болгарський перець, банани, мед, вівсяну кашу, горіхи, молоко та сир.

Краще всього на лібідо впливають продукти, що містять цинк і селен. Ці речовини необхідні для вироблення тестостерону (гормон, що відповідає за сексуальне збудження). До цього ж списку потрапляють продукти, які містять вітаміни, що стабілізують наш настрій і знімають втому - А, В1, С та Е. І звісно ж, легкозасвоювані білки та жирні кислоти, які приносять нам енергію.

Креветки

Де шукати афродизіаки

Морепродукти

Зокрема креветки, устриці, ікра. Вони містять швидкозасвоюваний білок, який надає сили, і велику кількість цинку для утворення тестостерону.

Авокадо

Плоди містять вітаміни А, Е, D, РР і жирні кислоти, що підвищують потенцію. Вони багаті на білки, як і м’ясо, але вони швидко засвоюються. Організму не доведеться витрачати сили на засвоєння авокадо.

Імбир

Він допомагає потенції за рахунок стимуляції циркуляції крові. Імбир посилює кровообіг в органах малого тазу, тим самим викликаючи збудження.

Шоколад

Але тільки гіркий, без домішок. Він є чудовим збудником завдяки кофеїну, дає прилив бадьорості та сил. Запах шоколаду викликає утворення ендорфіну.

Чорний шоколад

Часник

Найбільш дивовижний продукт-афродизіак. Здавалось би, часник вже за рахунок свого запаху здатний відштовхнути від себе партнера, але вітаміни В, С, Е, РР, цинк, ефірні олії, залізо, йод і мідь стимулюють утворення чоловічих статевих клітин.

Спеції

Вони містять вітаміни групи В, С і Е, які здатні збадьорити людину, пришвидшити його серцебиття, стимулюючи притік крові до потрібних органів.

Полуниця

Ягода, яка містить цинк, багата на антиоксиданти і вітамін С, по праву вважається потужним афродизіаком. Також, вона містить ендорфіни, які загострюють почуття.

Полуниця

Афродизіаки не тільки у їжі

Афродизіаки можуть бути і неїстівними. Мова йде про ефірні олії. Ще в давнину оливкова олія, олія шавлії, сандалового дерева використовувались як потужний двигун спокуси. Вони володіють розслабляючим ефектом, знімають втому і напруження.

Олії здатні підвищити чутливість тіла, чинити зігріваючу та збуджуючу дію. Науково доведено, що гіпофіз відповідає за утворення статевих гормонів у чоловіків та жінок. Саме він першим отримує сигнал збудження, позаяк запахи олій використовуються для стимуляції і подразнення гіпофізу через центр нюху.

Ефірні олії та екстракти рослин

Підводячи підсумки

Важливо розуміти, що продукти-афродизіаки не створюють сексуальний потяг на пустому місці. Вони здатні його підтримати, посилити, але не можна робити ставку тільки на них. Приблизно така ж ситуації з оліями. Вони не здатні ввімкнути або вимкнути організм, але, безперечно, всі ці способи будуть приємним доповненням до ідеальної романтичної вечері.

Коробка цукерок у формі серця

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.