Міфи про картоплю

Ми живемо у світі непрацюючих стереотипів і хибних думок, які впливають і на наше харчування. Час позбуватися від вигаданих правил і дозволяти собі їсти те, що раніше забороняли. Давайте поговоримо про картоплю.

Картопля калорійніша за макарони і рис

Так як і макарони, рис та пшениця, картопля містить складні вуглеводи. Цей овоч - один із небагатьох продуктів, що містять крохмаль, до складу яких також входить вітамін С. Калорійність готової страви з картоплі напряму залежить від способу приготування та використання жировмісних інгредієнтів. У 100 г вареної або приготованої на пару картоплі міститься 76 ккал, у такій же порції білого рису - 116 ккал, а макаронів - 124 ккал.

Картопля, паста і рис

Не можна їсти картоплю з м’ясом

Існує хибна популярна думка, що не можна разом їсти продукти, які містять вуглеводи і білки. Це пояснюють тим, що травна система не справляється з навантаженням і від цього з’являється зайва вага. Насправді, основне правило збалансованого харчування у різноманітті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров’я клітин та засвоюваність вітамінів. При нормальному функціонуванні травної системи організм справляється з їжею у всьому її різноманітті. Виключення становлять деякі захворювання та алергії.

Картопля з м'ясом

Не можна їсти нечищену картоплю

Сучасне сільське господарство вирощує сорти картоплі з тонкою шкіркою. На полиці магазинів частіше всього потрапляє очищена від грунту і навіть мита картопля. У шкірці та м’якоті біля неї міститься більша частина вітамінів і мінералів, тому готувати та їсти картоплю у мундирах можна і навіть треба. Тільки не забувайте ретельно мити овочі перед тим, як готувати їх нечищеними.

Запечена скибочками картопля

Від картоплі поправляються

Ще один міф, який пора розвінчати. Якщо і поправляються, то від калорійної смаженої та жирної картоплі з соусами і наповнювачами. Як ми вже писали, варена картопля - низькокалорійний продукт. Існують навіть картопляні дієти, які допомагають позбутися зайвої ваги.

Варена картопля

Не можна їсти картоплю кожного дня

І знову хибна думка. Картопля входить у число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт - важливе джерело вітамінів, мінералів та клітковини, яке можна споживати щодня. До того ж, цей крохмалевмісний овоч має різні способи приготування у якості сольної страви, або ж як інгредієнт багатокомпонентних рецептів.

Запечена картопля

А приготувати ідеальне картопляне пюре допоможе стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-idealne-kartoplyane-pyure.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.