Найбільш смачні та незвичайні десерти світу

Звичайна шарлотка може стати національною спадщиною, монастирський пиріжок - кондитерським шедевром, а тропічні боби і перець перетворити рис у вишуканий делікатес, заради якого адепти ЗСЖ готові порушити дієту. Давайте дізнаємося, де ж шукати ці неперевершені десерти.

Пироги

Three Babes Bakeshop - Сан-Франциско

Тривалий час найпопулярнішою серед місцевих мешканців пекарнею була відома Mission Pie, яку колись очолювала один із найбільш поважних кондитерів міста - Крістін Рубін (про її сливовий пиріг з фісташковим морозивом ходили легенди). Однак у вересні цього року заклад закрився, а лаври першості перехопила амбіційна пекарня нового формату - Three Babes Bakeshop у районі Портола. Заснували її університетські друзі і партнерки з кулінарних експериментів Anna Derivi-Castellanos і Lenore Estrada. Вдало використовуючи локацію неподалік від чудового фермерського ринку Alemany, вони зосередились на органічних інгредієнтах і трансформації старовинних рецептів класичних американських пирогів. Усі солодощі в Three Babes робляться кожного ранку вручну, що підтверджує неперевершений аромат печених яблук, ванілі та кориці, який наповнює повітря Phelps Street. Обов’язково спробуйте місцевий пиріг з солодким гарбузом, горіхом пекан і сметаною та класичний яблучний пиріг з цукатами і кленовим сиропом.

Пиріг з Three Babes Bakeshop

Aloma - Лісабон

Коли мова йде про Португалію, неможливо не згадати відомий десерт pastel de nata - кошики із листкового тіста з заварним кремом. Як розповідає легенда, ці солодощі придумали монахи монастиря Жеронімуш ще у 18 столітті, а потім португальський десерт поширився по всьому світу: його люблять в Бразилії, Мозамбіку, Анголі, Гоа і США. Вважається, що справжній pastel de nata потрібно куштувати в історичному лісабонському районі Белем, що й робить більшість туристів. Втім, справжні гурмани вибирають десерт у малесенькому закладі Aloma, що знаходиться неподалік від базиліки da Estrella. Зрештою, скуштувати витвір місцевих кулінарів можна і в філії - на ринку Mercado da Riceria. Про якість тутешніх солодощів говорить той факт, що кондитери Aloma тричі отримували найвищу нагороду на національному гастрономічному конкурсі “O melhor pastel de nata”, який організовує Міністерство туризму Португалії.

Pasteis de Nata

Ринок Мисир-Чаршиси - Стамбул

Щоб спробувати найкращі нугу і пахлаву Стамбулу, а може, і всієї Туреччини, доведеться відправитись у старовинний район Еміненю. Тут знаходиться відомий базар прянощів, або Єгипетський базар - другий за величиною маркет міста після величезного Гранд-Базару. Пройшовши через південний вхід, потрібно оминути криту частину ринку: зі східного боку розташувалися декілька невеликих кафе, де подають ароматні турецькі чай та каву, до яких обов’язково слід обрати десерт у найближчій лавці. Не забудьте спробувати ванільну нугу з грецьким горіхом і карамеллю, солену нугу з фісташками і сушеною вишнею і, звісно, в’ялений інжир у желе з червоного винограду.

Турецькі солодощі

Loong Fatt Eating House & Confectionery - Сингапур

Сингапур - Азія в мініатюрі, де можна знайти заклади всіх кухонь цього регіону. Дивовижно, але часто найкращі кухарі творять не у фешенебельних ресторанах, а у вуличних палатках або на фуд-кортах, яких у “місті лева” понад 20. Одне з найбільш непомітних на перший погляд місць, де готують чудові страви китайської кухні, опинилося у торгових рядах Арабського кварталу. У Long Fatt Eating House & Confectionery подають не лише коронні делікатеси піднебесної на кшталт качки по-пекінськи і курки гунбао, а й дивовижні десерти, тільки заради смаку котрих можна вирушити у цю частину Сингапуру. Серед безсумнівних фаворитів - пиріжки із клейкого рису з бобовою пастою, торт з червоної квасолі та різнокольорові рисові тістечка, які обожнюють мешканці Гонконгу. А ось найвибагливішим гурманам можна порадити спробувати османтусове желе з Нанкіна. Цей десерт готують за старовинними рецептами з рисового борошна, тростинного цукру та вічнозеленої рослини османтус, яка поширена на півдні Китаю.

Десерт з Loong Fatt Eating House & Confectionery

Gelateria del Teatro - Рим

Італійське морозиво - бренд, який знають у всьому світі. Фірмове джелато пропонують чи не всі ресторани Риму, але, щоб спробувати смак крижаного десерту, рецепт якого не змінювався понад століття, слід відшукати заклад Gelateria del Teatro. Для цього, можливо, доведеться поблукати вузькими провулками неподалік Площі Навона. Джелатерія ховається за кам’яними сходами, а знайти її можна тільки за виведеною від руки адресою Via di San Simone, 70. Якщо пошуки увінчаються успіхом, то на вас чекає морозиво, яке готують виключно з натуральних інгредієнтів, у чому можна переконатися особисто: у стаканчики делікатес потрапляє одразу з агрегату. Серед понад 20 сортів морозива обов’язково спробуйте одне насправді унікальне - Cioccolato con Nero d’Avola. Можливо, саме його терпкий шоколадний смак з нотками к’янті стане асоціюватись у вас з вічним містом.

Gelateria del Teatro



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.