Не слід зловживати сухофруктами

 У сучасній дієтології що не день, то новий бум. Не так давно вчені довели, що молоко, яке протягом віків вважалося корисним, насправді таким не є, після знову його реабілітували, а потім знову занесли у чорний список. Втім, основну увагу у наш час приваблює цукор - пристрасті навколо нього турбують кращі розуми сучасності. У контексті обговорення шкоди цукру для організму до списку заборонених продуктів потрапили усі фрукти - особливу небезпеку, на думку дієтологів, представляють собою банани, виноград, інжир і дині. І навіть такі корисні на перший погляд яблука рекомендовано споживати у їжу тільки у першій половині дня.

Сухофрукти

До недавнього часу при найсуворішій дієті допустимими були тільки гіркий шоколад та сухофрукти - останні справедливо вважаються джерелом корисних вітамінів і мікроелементів. Ну а як же цукор? Чи можна насправді їсти сухофрукти при схудненні, які і у яких кількостях їх можна включити у меню без шкоди для фігури.

Сухофрукти - це сушені фрукти, це знають усі. На відміну від інших видів солодкого, фрукти, які пройшли дегідратацію - сушку, містять глюкозу, фруктозу і мінімум сахарози. Що це значить? Усе просто - сухофрукти є дуже корисними для здоров’я. Втім, у медалі є й інший бік: донедавна мало хто говорив про те, що калорійність сушених фруктів збільшується у декілька разів. Так, наприклад, якщо у свіжому яблуці міститься близько 70 ккал, то у сушеному уже 250. Те ж саме і з іншим фруктами: у винограді 70 ккал, а у родзинках - 300, і інжирі 70 ккал, а у сушеному інжирі - 250, у абрикосі 40 ккал, а к куразі - 240. Особливо калорійною є сушена вишня: якщо у свіжому продукті міститься усього 50 ккал, то у сушеному вигляді енергетична цінність збільшується до 300.

Сухофрукти

Звісно, усі сухофрукти різні. Наприклад, чорнослив ми готові реабілітувати, навіть попри те, що у 100 г продукту містяться не дуже дієтичні 300 ккал. Проте подивіться, який поживний склад продукту:

При цьому чорнослив регулює роботу травного тракту, а тому користь від його споживання очевидна. Зрештою, якщо ви маєте намір схуднути, їжте улюблені сухофрукти у першій половині дня: все-таки історія про те, що ці продукти не приведуть до набору ваги - міф.

Чорнослив

А як приготувати сухофрукти у домашніх умовах розкаже стаття - https://harchi.info/articles/sushka-produktiv-harchuvannya-u-domashnih-umovah.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.