Популярні закуски, що шкодять здоров'ю серця

Мабуть, ви вже знаєте сувору правду: хвороби серця є основною причиною смерті у більшості країн світу. Позаяк, слід подбати про здоров’я серцево-судинної системи.

Один з кроків на шляху до цього: переконатися, що їжа, яку ви споживаєте щодня, допомагає серцю, а не шкодить. Є кілька очевидних продуктів, яких слід уникати, такі яу страви, смажені у фритюрі. Втім, є й не такі очевидні позиції, особливо, якщо мова йде про закуски. Давайте дізнаємося більше.

Снеки

Цукерки

Байдуже, льодяник це чи батончик Snickers, більшість солодощів містять дуже багато доданого цукру. Це збільшує кількість жирових відкладень, тим самим підвищуючи ризик серцевих захворювань. Для того, щоб задовольнити прагнення десерту, краще обирати чорний шоколад. Він містить багато антиоксидантів і, навпаки, допомагає захистити серце.

Цукерки M&M's

Чіпси

Подібно до занадто солодких, занадто солоні закуски також є шкідливими для серцево-судинної системи.

Існує безліч доказів того, що високе споживання солі пов’язане з високим тиском. Певно, ні для кого не стане новиною, що чіпси містять дуже багато солі. Отже, якщо регулярно зловживати солоними закусками, з часом це може привести до гіпертонії. Одне дослідження виявило зв’язок між споживанням картопляних чіпсів та збільшенням серцевих захворювань.

Картопляні чіпси

Солодкі сухі сніданки

Різні пластівці, кільця та кульки є швидким та простим варіантом для сніданку, а також, здавалося б, для легкого перекусу. Втім, прихильникам солодких пластівців слід бути обережними. Більшість сухих сніданків, які можна знайти у супермаркеті, мають дуже довгий склад з безліччю цукру та добавок.

Якщо ви споживаєте більше доданого цукру, ніж рекомендовано дієтологами, це дуже погана звичка для серця. Одне з досліджень в журналі Американської кардіологічної асоціації виявило, що люди, які отримують 25% або більше денних калорій з доданого цукру, мають вдвічі більші ризики померти від серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто споживає менше 10% калорій з доданого цукру.

Кольорові кільця

Печиво

На жаль, запаковане печиво з полиць супермаркету також не найкраща ідея. Зазвичай, воно містить багато цукру і є ультрапереробленим продуктом. Така їжа стане тільки проблемою для серцево-судинної системи. Одне дослідження показало, що більш високе споживання ультрапереоблених продуктів пов’язане з вищим ризиком серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби серця.

Печиво

Морозиво

Поласувати порцією морозива час від часу — не так зле, але з'їсти ціле відро морозива під улюблений серіал ввечері — це вже занадто.

Зловживання десертом може привести до збільшення ваги, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Окрім того, жирна та солодка їжа, як-от морозиво, потенційно збільшує ризик серцевих нападів та інсультів, що є досить небезпечно, особливо для тих, хто вже має проблеми з серцем.

Шоколадне морозиво

Піца

Шматок піци — дуже спокуслива, Втім, піца входить до переліку солоних продуктів Американської кардіологічної асоціації. Пам’ятайте, що спеціалісти радять споживати не більше 2 300 мг солі на добу, а в ідеалі — до 1 500 мг. Особливо дорослим людям, які схильні до високого тиску.

Зменшення споживання солі — вагомий крок до покращення артеріального тиску та здоров’я серця.

Піца пепероні

Солодкі газовані напої

Пити калорії ніколи не є гарним варіантом, позаяк, краще відмовитися від солодкої води. Як звичайної, так і дієтичної. Одне з досліджень свідчить про те, що регулярне споживання штучно підсолоджених напоїв може привести до підвищеного ризику серцевих захворювань та підвищення артеріального тиску.

Склянка кока-коли



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.