Які продукти негативно впливають на сексуальне здоров'я

Їжа може дещо загасити полум’я вашої пристрасті, і мова йде не про курку з часниковим соусом, яку ви з’їли на обід. Якщо регулярно зловживати певними продуктами, це може вплинути на якість статевого життя, через те, що вони впливають на загальне здоров’я.

Еректильна дисфункція часто є комплексною проблемою, поширеною з віком. Вона рідко є виключно фізичною чи психологічною, але харчування може відігравати важливу роль у провокування хронічних захворювань.

Інакше кажучи, найгірша їжа, яка має негативний вплив на серце, артеріальний тиск і ризик діабету — це, зазвичай, та ж їжа, яка негативно впливає на статеве життя.

У багатьох випадках проблеми у спальні є раннім попередженням про розвиток хронічних захворювань. Якщо ви маєте, наприклад, холестерин, зубний наліт та запалення, це, швидше всього, перешкоджає кровотоку в артеріях, які живлять статеві органи. Діабет також впливає на кровоносні судини та пошкоджує нервову тканину, впливаючи на відчуття та зменшуючи збудження.

Покращення рівня цукру у крові, зниження артеріального тиску, контроль за рівнем холестерину та оптимізація гормонів і метаболізму є одними з багатьох шляхів до сексуального здоров’я. Багато з цих факторів можна покращити завдяки збалансованій дієті та обмеженню кількості наступних груп продуктів, що негативно впливають на обмін речовин та погіршують статеве життя.

Романтична вечеря

Перероблені продукти та цукор

Дієта з високим вмістом цукру не піде на користь і статевому життю. Хронічний високий рівень цукру у крові через зловживання продуктами з низьким вміст клітковини, які пройшли інтенсивну обробку — білий хліб, тістечка та солодощі, чіпси та солодкі газовані напої, тощо — є причиною багатьох проблем з сексуальним здоров’ям.

Високе споживання цукру підвищує ймовірність діабету, що призводить до еректильної дисфункції та пригнічення тестостерону. Проблеми зі статевим життям є дуже поширеними серед чоловіків з діабетом 2 типу. Причиною цього зазвичай є довготривалий високий рівень цукру у крові, який пошкоджує нерви та кровоносні судини.

Споживання великої кількості оброблених продуктів, зокрема випічки з білого борошна, з якого вилучено клітковину, також викликає запалення, що знижує статевий потяг і у чоловіків, і у жінок.

Капкейки

Страви, смажені у фритюрі

Смажені страви — картопля фрі, нагетси, цибулеві кільця, фаршировані сиром халапеньо — дуже смачні, але містять багато насичених жирів і транс-жирних кислот. Ці речовини пов’язують із захворюванням коронарних артерій, діабетом та високим тиском. Усі ці захворювання, як ми вже згадували вище, тягнуть за собою проблеми з сексуальним здоров’ям.

Смажені у фритюрі креветки

Пиво та коктейлі

Хоч кілька напоїв можуть посилювати статевий потяг, дослідження показують, що надмірне захоплення алкоголем знижує сексуальне збудження та може ускладнити сам процес. А зловживання алкоголем у довготривалій перспективі точно ні до чого доброго не приведе.

Алкогольний коктейль

Попкорн для мікрохвильовки

Вечірнє побачення на дивані за переглядом романтичного фільму, вірите чи ні, може порушити ваші плани у спальні, якщо часто супроводжується попкорном для мікрохвильовки.

Олійне покриття всередині пакетів для попкорну, які можна використовувати у мікрохвильовій печі, часто виготовлене з перфторованих сполук, а вони є гормональними руйнівними хімічними речовинами, що мають здатність знижувати рівень тестостерону.

Дослідження, опубліковане в Environmental Health Perspectives, яке аналізувало зразки крові та харчові звички великої групи людей, виявило, що ті, хто їв попкорн для мікрохвильовки щодня протягом року, мали рівень поліфторалкільних речовин, на 63% вищий за середній. Ці штучні хімікати раніше були відомі саме як перфторовані сполуки.

Попкорн

Жирне червоне м’ясо

Споживання надмірної кількості насичених жирів з червоного м’яса та молочних продуктів може змусити тіло виробляти більше ліпопротеїдів низької щільності (так званого поганого холестерину), що підвищує ризик серцевих захворювань. Однією з найпоширеніших причин еректильної дисфункції є атеріосклероз (звуження кровоносних судин). Те, що стається з судинами, яке живлять серце, стається і з усіма іншими судинами у тілі.

Стейк

М’ясні вироби

Основна шкода копченостей, ковбас та сосисок полягає у солі, яку використовують для зберігання м’яса. Оброблені м’ясні продукти містять дуже багато солі, що може сприяти підвищенню тиску. А високий тиск знижує лібідо та викликає інші проблеми зі статевим життям.

Навіть фармацевтичне лікування гіпертонії не допоможе повернутися у форму. Деякі препарати, що використовують для контролю високого тиску, навпаки ще більше погіршують еректильну дисфункцію.

Прошуто

Достатній сон, регулярні фізичні навантаження та відновлювальні практики у поєднанні зі збалансованим харчуванням можуть допомогти уникнути та позбутися більшості проблем зі здоров’ям, а отже мають позитивний вплив і на сексуальне здоров’я.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.