Які продукти містять багато вітаміну A

Ми звикли деякі продукти автоматично пов’язувати з певними поживними речовинами. Наприклад, коли ми думаємо про їжу, багату на вітамін С, одразу згадуються апельсини та лимони, калій — банани. А якщо нам знадобиться згадати продукти, багаті на вітамін А, то більшості людей на думку спаде морква.

Вітамін A є одним з основних елементів для підтримки здоров’я. Достатня його кількість у раціоні сприяє здоров’ю очей, а також відіграє важливу роль для стабільної роботи імунної та репродуктивної систем.

Морква, безперечно, є чудовим джерелом вітаміну A. Півсклянки сирого овочу містить 510 мкг, що становить 57% від рекомендованої добової норми для чоловіків і 73% для жінок.

Попри те, що морква містить багато вітаміну A, вона є далеко не єдиним його джерелом. Кілька інших продуктів насправді містить навіть більше цього нутрієнту, ніж хрусткі помаранчеві шматочки. Давайте дізнаємося, яку ще їжу слід додати до свого раціону, щоб поповнити запаси вітаміну A.

Глазурована морква

Яловича печінка

Субпродукти є не найпопулярнішим вибором у м’ясних магазинах, але це не привід від них відмовлятися. Яловича печінка є одним з найбагатших джерел вітаміну A і містить 8020 мкг у 85 г продукту. Це взагалі становить 891% від рекомендованої добової норми для чоловіків і 1451% для жінок. Печінка ягняти та печінкова ковбаса також містять багато вітаміну A.

Печінка і азійському стилі

Жир печінки тріски

Як дієтична добавка, риб’ячий жир має кілька переваг. Зокрема, він багатий на корисні для серця омега-3 жирні кислоти та вітамін D, який зміцнює імунітет. Також, цей продукт є багатим джерелом вітаміну A: 4080 мкг в 1 ст.л.

Капсули з риб'ячим жиром

Печена солодка картопля

Печений батат — простий і смачний гарнір, який підійде практично до будь-якої страви. Цей продукт містить 1100 мкг вітаміну A в одній склянці. Тільки їжте овоч зі шкіркою, щоб отримати максимум цього нутрієнту.

Печена солодка картопля

Гарбуз

Ще більше помаранчевих овочів. Бета-каротин, рослинна форма вітаміну A, надає продуктам характерного забарвлення. Одна склянка різних видів гарбуза містить від 706 до 1140 мкг вітаміну A. Сміливо готуйте гарбузовий крем-суп, смузі, пиріг, мафіни чи просто зваріть овоч кубиками, щоб отримати гарнір.

Печений гарбуз



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.