Популярні продукти, якими люди найчастіше зловживають

Що занадто, то нездорово. І хоча сьогодні багато дієтологів сходяться на думці, що слід дозволяти собі у раціоні улюблені продукти, навіть якщо вони не дуже здорові (обмежувальні дієти не працюють — слід вже нарешті це визнати), важливо їсти все у помірних кількостях. І хоча це здається очевидним, насправді дуже легко переборщити з деякими популярними продуктами, навіть якщо вони здаються безпечними.

Давайте дізнаємося, якими продуктами люди зловживають найчастіше.

Бургер

Рафіновані вуглеводи

Більшість людей їсть забагато рафінованого хліба (це і тости, і булочки, і рогалики, і крекери, і багато іншої випічки). Насправді, хліб є одним з основних джерел калорій у більшості країнах.

Краще не зловживати цією категорією продуктів, а частину хліба (чи й навіть весь) замінити на цільнозерновий.

Тости з білого хліба

Напої з цукром

Це і солодка газована вода, і кава та чай з молоком, цукром та сиропами, і навіть смузі. Такі напої зазвичай містять багато рафінованого цукру, який може привести до здуття живота, зайвої ваги та підвищеного ризику діабету і серцевих захворювань. Цукор та калорії, які містяться у напоях, зазвичай не сприяють відчуттю задоволення та ситості, позаяк, навіть отримавши досить велику кількість калорій ми все ще відчуваємо голод.

Зменшивши кількість напоїв, що містять цукор, скоріш за все, ви побачите позитивні зміни у вазі та покращення енергійності. Пийте чай та каву без цукру або з невеликою кількістю натуральних підсолоджувачів (наприклад, стевія). А при приготуванні смузі використовуйте менше фруктів, а більше овочів, які будуть більш ситними.

Солодке лате

Рисові хлібці

Здавалося б, 30-калорійні хрусткі рисові хлібці — досить гарний перекус. І хоч цей продукт і здається здоровим варіантом, сам по собі він майже не несе користі.

Рисові хлібці можуть бути хорошим джерелом клітковини та цільного зерна, але споживання продукту самостійно часто приводить до того, що ви не зможете вчасно зупинитися і дуже швидко зголоднієте.

Поєднуйте рисові хлібці з джерелом білка та жирів, наприклад, авокадо та яйце чи горіхова паста і банан, щоб справді наїстися таким перекусом.

З’їсти ще і ще один хлібець — це не варіант для задоволення голоду. Рішення полягає у тому, щоб поєднати вуглеводи і клітковину з іншими ситними речовинами, як-от жири та білки. Це дозволить забезпечити організм необхідними нутрієнтами, а не переїдати низькокалорійної їжі, як-от рисові хлібці чи подібні закуски.

Рисові хлібці з арахісовою пастою та бананом

Продукти “без цукру”

Багато компаній замінюють цукор підсолоджувачами чи більшим вмістом насичених жирів, щоб забезпечити бажаний смак і консистенцію продукту. Тільки те, що на етикетці вказано “без цукру”, не означає, що продукт здоровий.

Деякі підсолоджувачі навпаки підвищують ризик розвитку діабету 2 типу чи деяких видів раку, якщо споживати їх у надмірній кількості.

Дієтична кока-кола

Продукти, що містять багато солі

Якщо ви любите фаст-фуд чи заморожені страви, важливо звернути увагу на те, скільки вони містять солі. Наявні рекомендації радять споживати максимум 2 300 мг солі на день (близько 1 ст.л.). 

Більшість заморожених і готових страв містять від 800 до 1 200 мг солі на одну порцію. Надмірна кількість солі у раціоні збільшує ризик високого тиску та пов’язаних з цим захворювань.

Картопля фрі з кетчупом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.