Які напої не слід пити у спеку

Гідратація. Це одна з найважливіших умов для збереження здоров’я, гарного самопочуття та підтримки належного функціонування природних процесів організму. Щоб забезпечити потрібний рівень гідратації, не потрібно особливих зусиль: достатньо просто пити багато рідини, правда? Так, але не будь-яка рідина підходить. Особливо влітку, коли дні стають усе спекотнішими.

Можливо, вам знайомі симптоми, які може спричинити зневоднення: головний біль, судоми, втома, проблеми з травленням або навіть запаморочення від зниження артеріального тиску. У інших випадках зневоднення — непомітний стан, поки не досягне серйозного рівня.

Щоб цього не сталося, запам’ятайте перелік напоїв, про які краще забути, якщо на вулиці дуже спекотно.

Хлопчик п'є колу

Алкоголь

Пиво, вино, вермути, лікери та коктейлі — так багато всього цікавого. Хоч келих аперолю чи мохіто з льодом, чи пляшка прохолодного пива здаються гарною ідеєю. щоб освіжитися, не слід забувати, що спиртні напої викликають зневоднення: алкоголь пригнічує вироблення гормону вазопресину, який допомагає підтримувати баланс рідини в організмі. Також алкоголь є сечогінним засобом, а часті походи до туалету можуть привести до зневоднення і без спеки.

Чим міцнішими є алкогольні напої, тим більше спирту вони містять, і тим більше зневоднюють.

Алкогольні коктейлі

Кофеїн

Коли ви втомилися від спеки і хочеться отримати заряд енергії, чудовим вибором здається айс кава, колд брю або склянка кока-коли з льодом.

Однак, і тут слід нагадати собі, що кофеїн — одна з найвідоміших речовин, яка зневоднює. Позаяк, переконайтеся, що окрім кофеїновмісних напоїв ви п’єте достатньо води.

Колд брю

Цукор

Знову ж таки, будь-яка солодка вода, фрузі чи сік здаються досить освіжаючими, коли на вулиці спека. Втім, замість задоволення спраги калорійні солодкі напої дають відчуття ситості.

Проблемою у цьому є те, що коли справа все ж доходить до гідратації, вам може вже не захотітися випити склянку-дві води.

Солодкий газований напій



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.