Правильні звички у споживанні напоїв

Часто у нашому харчуванні присутні звички, які ми навіть не помічаємо, але вони мають вплив на наше здоров’я. Наприклад, додавання завеликої кількості вершків у ранкову каву чи занадто довге сидіння без руху.

Коли ми намагаємося схуднути та підтягнути тіло, такі звички можуть як допомогти досягти мети, так і стати на заваді. Давайте дізнаємося думку дієтологів про звички щодо споживання рідини, які допоможуть позбутися зайвої ваги та отримати більш плаский живіт.

Жінка наливає воду у склянку

Пийте зелений чай

Зелений чай може стати гарним доповненням до здорової дієти. Доведено, що споживання 2-3 горняток зеленого чаю протягом доби є ефективним методом для зменшення абдомінального жиру. Позаяк поєднання цього напою з правильним харчуванням та регулярними фізичними навантаженнями може знизити ризик ожиріння та допомогти отримати плаский живіт.

Як і з будь-яким іншим здоровим напоєм, важливо стежити за тим, що до ми до нього додаємо. Дехто полюбляє зелений чай з медом або цукром, це допустимо, але потрібно контролювати кількість підсолоджувачів. Занадто велика кількість цукру може стати на заваді схудненню і звести нанівець усю користь напою.

Зелений чай

Обмежте споживання алкоголю

Помірна кількість алкоголю не становить особливої небезпеки для більшості людей, але спеціалісти радять переглянути своє ставлення до спиртних напоїв, якщо ви хочете позбутися зайвої ваги та покращити здоров’я.

Дослідження показують, що алкогольні напої пов’язані з підвищеним ризиком зайвої ваги та ожиріння. Тож якщо ви хочете підтримувати здоров’я травного тракту та досягти оптимальної фізичної форми, краще відмовитися від випивки.

Келихи з вином

Обмежте споживання напоїв, що містять цукор

Деякі дослідження показали, що напої з великою кількістю цукру, наприклад, газовані солоді води чи спортивні напої, мають безпоседеній вплив на збільшення кількості жиру на животі, позаяк краще повністю відмовитися від них або суворо контролювати їх кількість. 

Як стверджують спеціалісти, ще одна небезпека солодких напоїв полягає у тому, що вони викликають запалення, яке має негативний вплив на імунну систему, що робить людей вразливими до різних захворювань і потенційно підвищує ризик накопичення більшої кількості підшкірного жиру.

Дієтологи рекомендують пити більше натуральних свіжих фруктових соків, якщо хочеться смачної альтернативи.

Склянка кока-коли

Пийте достатньо води

Важливо пити достатню кількість води, оскільки коли організм зневоднений, у тілі затримується рідина, а також виникають розлади травлення, що викликають здуття та дискомфорт.

Дослідження з Annals of Family Medicine показало, що існує зв’язок між ожирінням та споживанням рідини, оскільки учасники, які мали недостатній рівень гідратації, мали вищий ІМТ (індекс маси тіла), ніж ті, хто споживав достатньо води.

Коли мова йде про підтримку здорової ваги та плаского живота, правильний вибір напоїв може значно допомогти у досягненні мети. Однак, слід розуміти, що не існує чарівного напою, який одразу допоможе схуднути. Важливо поєднувати правильні звички пиття зі здоровою дієтою та достатньою фізичною активністю.

Склянка води



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.