Чи корисна вода з чіа

Насіння чіа вже давно має статус суперфуду, його додають у хліб, каші, з ним готують рослинні пудинги. Не так давно увагу на насіння чіа звернути не лише прихильники здорового харчування, а й усі, хто худне: вони додають чіа у воду, виходить корисний та низькокалорійний напій, який чудово насичує та дозволяє суттєво зменшити калорійність добового раціону. Давайте більше дізнаємося про популярну чіа-воду.

Вода з чіа та лимоном

Насіння чіа багате на антиоксиданти, білки, клітковину, вітаміни і мінерали. Його поживний склад допомагає збалансувати раціон, прискорити обмін речовин. Але найголовніше - чіа поглинає багато рідини, верхній шар насіння набрякає і наповнює шлунок, обволікаючи його (що добре для тих, хто має підвищену кислотність шлунку). Вода з насінням чіа дарує тривале відчуття ситості і таким чином допомагає контролювати апетит. До того ж напій регулює рівень цукру у крові, це допомагає стримувати непереборний потяг до солодкого або до іншої шкідливої їжі.

Насіння чіа

Готуємо воду з чіа

Щоб приготувати цей простий напій, достатньо змішати 1,5 ст.л. насіння чіа з 200 мл холодної води. Суміш потрібно залишити у холодильнику як мінімум на годину, щоб насіння набрякло. Потім розбавити гель літром води. Можна додати скибочки лимону, апельсину або огірку, щоб зробити воду смачнішою. Воду краще випити протягом доби, а наступного дня приготувати свіжий напій.

Вода з чіа у пляшках



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.